Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.01.2023 02:25

Mesto plánuje postaviť zimný štadión


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Dunajská Streda prostredníctvom svojej spoločnosti Municipal Real Estate Dunajská Streda, ktorej je jediným vlastníkom, plánuje postaviť zimný štadión. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie.


Predmetom zákazky je rekonštrukcia, prístavba a nadstavba jestvujúcej umelej ľadovej plochy a priľahlých objektov s technologickým zázemím. "Objekt bude pozostávať z haly nad umelou ľadovou plochou, súčasťou ktorého bude zázemie pre športovcov a tribúnou nad ním. Súčasťou objektu bude prístavba a nadstavba nad jestvujúcim objektom technologického zázemia," uvádza sa v opise zákazky.

Súťažné poklady zverejnila mestská spoločnosť prvýkrát 1. februára 2022 a predpokladaná hodnota zákazky bola vo výške 2 780 594,28 eura bez DPH. Súťažné podklady aktualizovala spoločnosť počas roka 2022 celkovo sedemkrát a po poslednej zmene podkladov bola predpokladaná hodnota zákazky 2 903 951,51 eura bez DPH.

Mestská spoločnosť už zverejnila výsledky obstarávania na stavebnú časť štadióna. Do súťaže sa prihlásil jediný subjekt. Firma AVA-stav z Galanty ponúkla sumu na túto zákazku vo výške 2 686 868,52 eura bez DPH.

Na výstavbe sa bude finančne podieľať aj Trnavský samosprávny kraj, ktorý podpísal s mestskou spoločnosťou v Dunajskej Strede zmluvu o vzájomnej spolupráci a finančnej spoluúčasti. Podľa nej samosprávny kraj poskytne sumu 200 000 eur na kapitálové výdavky pri stavbe zimného štadióna. Poskytnutie finančných prostriedkov je okrem iných ustanovení podmienené aj zrealizovaním projektu a predložením kolaudačného rozhodnutia najneskôr do 31. decembra 2024.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2018
Trnavský župan dáva trestné oznámenie
Trnavský samosprávny kraj, vzhľadom na medializované informácie, preveril situáciu súvisiacu s pôsobením falošného lekára v Dunajskej Strede. Tento človek neprevádzkuje zdravotnícke zariadenie, na ktoré by mu samosprávny kraj, podľa platnej legislatívy, vydal povolenie na prevádzkovanie.
viac
22.01.2019
Kraj chce zriadiť profesionálne divadlo pre maďarskú komunitu
Súťaž na vypracovanie Koncepcie založenia regionálnej divadelnej scény národnostného charakteru v meste Dunajská Streda vypísal Úrad Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
09.09.2022
Na gymnáziu v Dunajskej Strede sprístupnili zrekonštruovaný športový areál
V priestoroch Gymnázia Ármina Vámbéryho s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sprístupnili druhú časť zrekonštruovaného vonkajšieho športového areálu gymnázia.
viac
25.01.2023
Prešov pozná víťaza verejného obstarávania na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov sa priblížilo k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna Futbal Tatran Aréna je spoločnosť AVA-stav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %