Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.09.2021 11:45

Mesto otvorilo prvé dve špeciálne triedy na MŠ a ZŠ pre deti s autizmom


Ilustračná snímka: skolske.sk


Historicky prvé špeciálne triedy materskej školy (MŠ) a základnej školy (ZŠ) určené pre deti so zdravotným znevýhodnením otvorili v týchto dňoch na sídlisku Mazorníkovo v meste Brezno.


„Otvorili sme dve špeciálne triedy pre deti s autizmom. Veľmi sa teším z tohto projektu. Jedna trieda je určená pre predprimárne vzdelávanie a druhá pre primárne. Maximálny počet žiakov v každej triede pre deti s autizmom je štyri, pričom uprednostnené sú tie s trvalým pobytom v našom meste,“ informoval brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti.       

Triedu MŠ momentálne navštevujú štyri deti vo veku štyroch až piatich rokov a triedu ZŠ dvaja žiaci vo veku sedem až deväť rokov.       

„Projekt bol financovaný prevažne zo zdrojov mesta. Banskobystrický samosprávny kraj prispel sumou 2000 eur. Moja vďaka patrí najmä vedeniu ZŠ s MŠ na Ulici MPČĽ 35, učiteľkám a tiež zamestnancom magistrátu,“ dodal Abel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
21.04.2018
Každý deň je Deň Zeme
Environmentálne podujatie pri príležitosti osláv Dňa Zeme v Trebišove pripravili organizátori, ktorými boli Štátna ochrana prírody SR CHKO Latorica v spolupráci s mestom Trebišov (odd. školstva), ZŠ na Ul. M. R. Štefánika, ZO Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Trebišov.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
13.05.2021
Myjava začala s rekonštrukciou ZŠ s MŠ Turá Lúka za 450 000 eur
Mesto Myjava začalo rekonštrukciu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v mestskej časti Turá Lúka. Odhadované celkové náklady na investičnú akciu sú vo výške 450 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %