Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.11.2019 05:00

Mesto odovzdalo 18 nových nájomných bytov v bytovke na Weilburskej ul


Ilustračná snímka (tasr)


Kežmarská radnica vo štvrtok odovzdala 18 nových nájomných bytov na Weilburskej 2. a 4. Kľúče od bytových jednotiek prevažne rodinám s deťmi a občanom v zlej bytovej situácii odovzdal primátor Ján Ferenčák.


„Záujem o nájomné byty v Kežmarku rastie. Mali sme viac ako 130 žiadateľov, no žiaľ, vyhovieť sme vedeli iba 18 rodinám," uviedol.       

V novopostavenej bytovke je k dispozícii päť dvojizbových a 13 trojizbových bytov, z toho jeden byt je určený pre imobilného nájomcu. Žiadateľmi boli prevažne rodiny s deťmi, rodiny v zlej bytovej situácii, vdovy, osamelé matky i záchranár hasičského zboru. Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom septembrovom rokovaní schválili nájom v bytovom dome na dobu troch rokov, jeho výška sa pohybuje od 80 do 135 eur v závislosti od podlahovej plochy bytov. Tá je od asi 40 do 68 metrov štvorcových. "Takéto nízke nájmy za byty sú dôsledkom toho, že mesto Kežmarok získava mimoriadne výhody cez dotácie od ministerstva dopravy a cez Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) vďaka tomu, že je zaradené medzi okresy najmenej rozvinuté na Slovensku. V opačnom prípade by nájmy boli omnoho vyššie. Momentálne pracujeme na hľadaní ďalších lokalít, kde by sme mohli postaviť nové bytové domy,“ upozornil Ferenčák.       

Bytový dom na sídlisku Juh aj s technickým vybavením stál 988-tis. eur. Mesto na výstavbu získalo úver zo ŠFRB na 30 rokov vo výške viac ako 565-tis. eur. Dotáciu 377-tis. eur poskytlo aj ministerstvo dopravy a výstavby. Staviteľom bola spoločnosť Rondo z Kežmarku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
Štát momentálne neuvažuje o finančných náhradách pre reštituentov
Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja momentálne o poskytovaní finančných náhrad reštituentom v Bratislave, namiesto náhradných nájomných bytov, neuvažuje.
viac
17.08.2019
Mesto neplánuje výstavbu nájomných bytov na Severnej ulici
Mesto Banská Bystrica neplánuje výstavbu nových nájomných bytov na Severnej ulici, reagovala v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová na informácie, ktoré sa v posledných dňoch objavili v médiách a šíria na sociálnych sieťach.
viac
03.02.2020
V Holíči pribudlo 33 nájomných bytových jednotiek na Hollého ulici
Nový nájomný bytový dom, ktorý odovzdali v Holíči na Hollého ulici v pondelok do užívania, tvorí 33 bytových jednotiek. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
16.11.2022
Mesto chce vybudovať nájomné byty a pripraviť lokalitu na rodinné domy
Výstavba nových nájomných bytov a príprava lokality na vybudovanie rodinných domov sú jedny z priorít mesta Svidník v novom volebnom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %