Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
23.01.2023 08:25

Mesto obnovuje stravovanie pre seniorov v základných školách


Ilustračná snímka.


Mesto Michalovce po pandemickom období obnoví stravovanie dôchodcov v jedálňach základných škôl (ZŠ).


Referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry na tamojšom mestskom úrade Adela Kalaninová informovala, že služba bude k dispozícii od 1. februára v školských jedálňach pri ZŠ na Komenského, Školskej a Krymskej ulici.

"Všetci, ktorí majú záujem o takéto stravovanie, musia predložiť aktuálny výmer o dôchodku na rok 2023 od Sociálnej poisťovne a doručiť ho na mestský úrad," uviedla Kalaninová.

Mesto tiež upozorňuje stravníkov, ktorí si uplatňujú príspevok na stravovanie v zariadeniach mesta, že na zastupiteľstve v závere roka schválili úpravu pomeru finančnej spoluúčasti na pôvodný z roku 2015. "Stravník teda bude uhrádzať z celkovej ceny obeda 60 percent a mesto dofinancuje zvyšok. Konkrétne, v priemere to bude 2,53 eura z pohľadu občana a 1,6 eura dopláca samospráva," ozrejmila Kalaninová.

Dodala, že naďalej ostáva zachovaný princíp solidárnosti, to znamená, že seniorom s nižším príjmom bude mesto prispievať vyššou sumou a seniori s vyšším príjmom dostanú nižší príspevok. "Táto služba bude teda od 1. februára poskytovaná v jedálňach pri základných školách a naďalej aj v zariadení na Ulici obrancov mieru," uzavrela Kalaninová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Obyvatelia mesta môžu požiadať o Senior kartu
Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Vydáva ju odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.
viac
20.02.2019
Župa pomôže mestu Trnava vyriešiť problém so stravovaním žiakov ZŠ Bottova
Problém s výdajom obedov pre deti zo Základnej školy na Bottovej ulici by mal byť od nového školského roka vyriešený. Župa podala mestu pomocnú ruku a zrekonštruuje priestory bývalého internátu Strednej priemyselnej školy na Komenského ulici, kde sa budú môcť vydávať obedy pre žiakov ZŠ.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
21.02.2024
Staré Mesto rozbieha projekt podpory zdravého stravovania na ZŠ a MŠ
Bratislavské Staré Mesto rozbieha v spolupráci s občianskym združením (OZ) Skutočne zdravá škola projekt podpory zdravého stravovania a zlepšenie kultúry stravovania. Týkať sa má všetkých základných a materských škôl (MŠ) v pôsobnosti mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %