Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.02.2020 09:15

Mesto Martin získalo dotáciu na vybudovanie cyklotrasy do Tomčian


Snímka zdroj: (RC MODEL KLUB Martin).


Mesto Martin získalo dotáciu vo výške 376 652 eur v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR na rozvoj cyklistickej infraštruktúry a už tento rok vybuduje viac ako 800 metrov cyklotrasy do Tomčian. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


„Som veľmi rád, že sa nám podarilo s projektom uspieť vo veľkej konkurencii samospráv. Novou cyklotrasou sa nám podarí posunúť sa opäť o kúsok bližšie k udržateľnej mobilite. Zároveň ma nesmierne teší, že sa nám podarí po rokoch vyhovieť obyvateľom Tomčian, ktorí o cyklotrasu žiadali aj na mojich stretnutiach s mestskou časťou Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany,” povedal primátor mesta Martin Ján Danko.       

Kalmanová pripomenula, že v súčasnosti neexistuje pešie ani cyklistické prepojenie Martina a Tomčian, chodci aj cyklisti používajú cestnú komunikáciu. „Cyklochodník je naprojektovaný vpravo pozdĺž cesty v smere od Martina do Tomčian. Jeho začiatok je plánovaný pri vjazde na odstavnú štrkovú plochu, ktorá sa nachádza za cintorínom a končiť bude pri plánovanom vjazde na súkromné parcely. Celý projekt sa bude  riešiť v dvoch etapách - v prvej etape bude vybudovaný cyklochodník v dĺžke 854,7 metra a zostávajúcich 33,5 metra sa bude riešiť po vyrovnaní majetkových vzťahov v druhej etape,” uviedla hovorkyňa mesta Martin.       

Cyklochodník je navrhnutý ako obojsmerný so šírkou tri metre s krytom z asfaltobetónu. „Súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava, ktoré bude tvoriť rúrový priepust. Mesto Martin dostalo na realizáciu projektu dotáciu vo výške 376 652 eur, pričom bude financovať iba povinnú spoluúčasť čiastkou 19 825 eur,” dodala Kalmanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
29.03.2020
Na Saleziánskej ulici v Trnave pribudne nová cyklotrasa
Koncom marca sa v Trnave rozbehnú práce na novej cyklotrase na Saleziánskej ulici. 380 metrov dlhý úsek od križovatky so Špačinskou cestou po kruhovú križovatku na Veternej umožní cyklistom bezpečnú jazdu po tejto frekventovanej komunikácii.
viac
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
04.07.2022
Cyklochodník prepojil Ochtinú a Slavošovce s jaskyňou a tunelom
Nový cyklochodník prepojil obce Ochtiná a Slavošovce v okrese Rožňava s turisticky významnými lokalitami v okolí - Ochtinskou aragonitovou jaskyňou a Tunelom pod Homôlkou, ktorý je známy aj ako Slavošovský tunel.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %