Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
28.03.2023 07:45

Mesto kúpi za päť eur plaváreň, kúpu odsúhlasili poslanci


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Mesto Šaľa získa za symbolickú sumu päť eur plaváreň. Túto sumu vyrokovali zástupcovia mesta s vlastníkom plavárne, spoločnosťou Duslo. Kúpu plavárne odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí vo štvrtok 23. marca. Za kúpu hlasovalo 17 poslancov, jeden bol proti.


"Mesto nemá na plaváreň peniaze, len háda, či tie peniaze bude mať. Ledva sa opravila strecha plavárne, aj na ňu dal mestu milión eur Úrad vlády SR. Takže budeme mať plaváreň a budeme chodiť po výtlkoch," zdôvodnil svoje rozhodnutie nepodporiť kúpu poslanec Peter Andráši.

Plaváreň v Šali je zatvorená od apríla 2019. Spoločnosť Duslo ako jej majiteľ ju zatvorila pre zlý technický stav strechy a rozhodla sa do rekonštrukcie neinvestovať. V roku 2020 mesto s Duslom podpísali zmluvu, podľa ktorej malo mesto po desiatich rokoch nájmu plaváreň odkúpiť za 500 000 eur. Medzičasom získala samospráva na rekonštrukciu strechy dotáciu z Úradu vlády SR vo výške 1 075 000 eur, z vlastných zdrojov dofinancovala práce sumou viac ako 300 000 eur, potvrdila Erika Kollerová z mestského úradu.

Podľa slov primátora Jozefa Belického sa radnica pokúsi získať na rekonštrukciu plavárne financie mimo rozpočtu mesta. "Máme podporu plaveckej federácie, olympijského výboru," skonštatoval primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2018
Petržalka opäť prispeje rodičom,ktorí dajú dieťa do súkromnej škôlky
Bratislavská Petržalka aj v nasledujúcom školskom roku 2018/2019 poskytne príspevok pre rodičov, ktorí umiestnia svoje dieťa v súkromnej škôlke. Ten sa pohybuje vo výške 60 eur za jedno dieťa na jeden mesiac. Rozhodli o tom petržalskí poslanci na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
11.02.2019
Duslo chce predať plaváreň mestu, to nemá peniaze na opravu jej strechy
Prevádzka plavárne v areáli Dusla v Šali je ohrozená. Objekt potrebuje rekonštrukciu strechy. Bez nej hrozí, že plaváreň zostane po skončení platnosti povolenia na prevádzku od apríla tohto roka zatvorená.
viac
13.04.2019
Mestskí poslanci odobrili, aby bola svätá Alžbeta Uhorská patrónkou Košíc
Patrónkou mesta Košice bude svätá Alžbeta Uhorská. Odsúhlasili to mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí. Primátora Jaroslava Polačeka poverili, aby o tom rokoval s príslušnými cirkevnými inštitúciami.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %