Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
14.05.2024 03:10

Mesto Kremnica pripravuje nový strategický dokument, o názor žiada aj obyvateľov


Snímka archív ON


Kremnická samospráva pripravuje nový dokument Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja (PHSR) mesta Kremnica na roky 2025 - 2034.


Z tohto dôvodu žiada obyvateľov, aby vyplnili dotazník zverejnený na webovej stránke mesta, ktorý bude podkladom pre jeho vypracovanie.         

Ako informuje radnica, dotazník bude dostupný okrem webovej stránky mesta aj pre obyvateľov, ktorí nemajú alebo nevyužívajú sociálne siete. Obyvatelia môžu do konca júna dotazník vhodiť do krabíc umiestnených vo vestibule mestského úradu, v obchodnom dome COOP Jednota, v "trafike" či vo vestibule kremnickej polikliniky.         

Dokument je podľa samosprávy strednodobým strategickým dokumentom, ktorý na základe analýzy hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta stanovuje jeho strategické ciele a priority rozvoja. "Je prostriedkom na napĺňanie vízie ďalšieho smerovania rozvoja mesta," uvádza radnica.         

Ako ďalej vysvetľuje, prostredníctvom neho sa uskutočňuje podpora rozvoja na úrovni miestnej samosprávy s dôrazom na sociálnu, ekonomickú a kultúrnu sféru. "Je to program cielených opatrení, navrhnutý pre oživenie sociálneho, ekonomického a kultúrneho rozvoja mesta Kremnica, ktorý na základe výsledkov ročného hodnotenia bude priebežne aktualizovaný a doplňovaný," dodalo mesto.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2020
Kežmarku dlhodobo klesá počet obyvateľov, samospráva chystá opatrenia
Mestu Kežmarok dlhodobo mierne klesá počet obyvateľov, tamojšia samospráva chystá opatrenia, aby tomu zabránila.
viac
07.08.2020
Analýza mobility odhalila silné i slabé stránky mesta
Mesto Trnava pripravuje strategický Plán udržateľnej mobility (PUM) a v súčasnosti je možnosť pripomienkovať do 15. augusta jeho analytickú časť.
viac
23.10.2020
Predseda ZMOS: Opatrenia k pilotnej fáze robili samosprávy za pochodu
Všetky opatrenia k pilotnej fáze celoplošného testovania na COVID-19 robili samosprávy za pochodu a v krátkom čase. Po stretnutí s dolnokubínskym primátorom Jánom Prílepkom na to poukázal predseda Združenia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.
viac
11.02.2021
Župa začala s náborom zdravotníkov pre očkovacie centrá
Pomôžte poraziť pandémiu COVID-19 – obracia sa Banskobystrický samosprávny kraj na lekárov a sestry, ktorých hľadá pre krajské očkovacie centrá. Zdravotníci, ktorí majú záujem s čo najrýchlejším zaočkovaním širokej verejnosti pomôcť, sa môžu od včera registrovať na webe kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %