Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
14.06.2024 10:10

Mesto Komárno pripravuje ďalšiu reguláciu komárov


Ilustračná snímka, zdroj: Ahoj Komárno


Mesto Komárno pripravuje ďalšiu reguláciu komárov, predovšetkým biologickými prostriedkami. Dôvodom je očakávaný nadmerný výskyt komárov súvisiaci s vysokou hladinou vody vo viacerých lokalitách, informovala radnica.


V Komárne a jeho bezprostrednom okolí sa nachádza viacero lokalít, kde po výdatných dažďoch stúpla voda a ktoré sú ideálnym liahniskom pre komáre. "V tých oblastiach, kde to je možné, sa v posledných dňoch po tretíkrát uskutočnila biologická regulácia komárov. Ide o ničenie lariev biologickým prostriedkom," skonštatoval magistrát.         

V okolí Komárna sa nachádzajú aj prírodné rezervácie, kde nie je povolená žiadna forma regulácie komárov. Na základe odporúčaní samospráva plánuje ďalšiu reguláciu v určitých časových intervaloch, pôjde najmä o reguláciu biologickými prostriedkami.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Komárno začne koncom júna s celoplošným postrekom proti komárom
Do desiatich dní by malo mesto Komárno začať s celoplošným postrekom proti komárom. Pracovníci mestského úradu sú v neustálom kontakte s odborníkmi a firmou vykonávajúcou likvidáciu komárov a čakajú na najvhodnejšie podmienky na postrek, informovalo vedenie mesta.
viac
11.06.2019
Mesto začalo bojovať proti premnoženým komárom postrekmi
Mesto Komárno začalo počas uplynulého týždňa bojovať postrekmi proti premnoženým komárom.
viac
22.09.2020
Vo vybraných okresoch sa má v októbri začať radónový prieskum
V Levickom, Komárňanskom a Topoľčianskom okrese sa bude od polovice októbra vykonávať radónový prieskum. Polročný projekt financovaný Medzinárodnou agentúrou pre atómovú energiu vo Viedni bude zisťovať objemovú aktivitu radónu v ovzduší.
viac
04.01.2021
TTSK chce participovať na projekte regulácie komárov v pohraničí
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa chce podieľať na projekte biologickej regulácie komárov v slovensko-rakúskom pohraničí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %