Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
14.06.2024 10:10

Mesto Komárno pripravuje ďalšiu reguláciu komárov


Ilustračná snímka, zdroj: Ahoj Komárno


Mesto Komárno pripravuje ďalšiu reguláciu komárov, predovšetkým biologickými prostriedkami. Dôvodom je očakávaný nadmerný výskyt komárov súvisiaci s vysokou hladinou vody vo viacerých lokalitách, informovala radnica.


V Komárne a jeho bezprostrednom okolí sa nachádza viacero lokalít, kde po výdatných dažďoch stúpla voda a ktoré sú ideálnym liahniskom pre komáre. "V tých oblastiach, kde to je možné, sa v posledných dňoch po tretíkrát uskutočnila biologická regulácia komárov. Ide o ničenie lariev biologickým prostriedkom," skonštatoval magistrát.         

V okolí Komárna sa nachádzajú aj prírodné rezervácie, kde nie je povolená žiadna forma regulácie komárov. Na základe odporúčaní samospráva plánuje ďalšiu reguláciu v určitých časových intervaloch, pôjde najmä o reguláciu biologickými prostriedkami.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Komárno začne koncom júna s celoplošným postrekom proti komárom
Do desiatich dní by malo mesto Komárno začať s celoplošným postrekom proti komárom. Pracovníci mestského úradu sú v neustálom kontakte s odborníkmi a firmou vykonávajúcou likvidáciu komárov a čakajú na najvhodnejšie podmienky na postrek, informovalo vedenie mesta.
viac
10.06.2019
Na Mŕtvom ramene Váhu otvoria počas leta požičovňu lodí
Na Mŕtvom ramene Váhu v Komárne bude v polovici leta otvorená požičovňa lodí. Jej súčasťou bude aj požičovňa vodných i cestných bicyklov a bufet s občerstvením.
viac
11.06.2019
Mesto začalo bojovať proti premnoženým komárom postrekmi
Mesto Komárno začalo počas uplynulého týždňa bojovať postrekmi proti premnoženým komárom.
viac
04.01.2021
TTSK chce participovať na projekte regulácie komárov v pohraničí
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa chce podieľať na projekte biologickej regulácie komárov v slovensko-rakúskom pohraničí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %