Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.03.2019 09:30

Mesto Hlohovec spúšťa dotačný mechanizmus v objeme 228-tis. eur


Ilustračná snímka (msú)


Mesto Hlohovec spúšťa od marca dotačný mechanizmus v celkovom objeme 228 500 eur, pričom viac ako 200 000 eur prerozdeľuje mestské zastupiteľstvo. V kompetencii primátora zostáva suma 10 500 eur.


 Z týchto zdrojov sa podporia aktivity v oblasti športu, kultúry a sociálnych služieb. TASR informovala referentka pre komunikáciu z Mestského úradu (MsÚ) v Hlohovci Zuzana Hrinková Siebenstichová.       

Podľa aktualizovaného Všeobecného záväzného nariadenia (VZN) je dotačný mechanizmus nastavený na dve kompetencie – kompetenciu primátora a kompetenciu mestského zastupiteľstva (MsZ). "Žiadateľ v jednom kalendárom roku je oprávnený podať najviac jednu žiadosť o  dotáciu v kompetencii MsZ a najviac jednu žiadosť o dotáciu v kompetencii primátora. Žiadosť musí obsahovať výšku požadovanej dotácie, vyrovnaný rozpočet príjmov a výdavkov a aj požadovanú spoluúčasť žiadateľa z predpokladaných výdavkov," uviedla Siebenstichová.       

Pokiaľ ide o dotácie v kompetencii primátora, žiadosti je možné podávať v priebehu celého roka. "Žiadosti o dotácie presahujúce túto sumu treba podať do 4. apríla, keďže sú v kompetencii MsZ," doplnila referentka. Ako ďalej dodala, mesto zároveň pozýva na informatívne stretnutie verejnosti k spôsobu podávania žiadostí o dotácie z rozpočtu mesta. Stretnutie sa uskutoční 11. marca o 16.00 h v kine Úsmev.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
08.12.2018
Vysoké Tatry: J. Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora
Svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry v okrese Poprad začal Ján Mokoš (nezávislý) počas uplynulých dní. Mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí už majú za sebou prvé pracovné zasadnutie.
viac
12.12.2018
Šaštín-Stráže: Primátor a poslanci zložili sľub
Staronový primátor mesta Šaštín-Stráže Jaroslav Suchánek zložil na ustanovujúcom zastupiteľstve v pondelok (10. 12.) slávnostný sľub. Spolu s ním tak urobilo všetkých 11 novozvolených poslancov MsZ.
viac
16.02.2021
Dotácie z rozpočtu mesta budú rozdeľovať poslanci a primátor
Hlohovec otvoril výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu mesta pre rok 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %