Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
28.08.2023 04:15

Mesto chce rozšíriť MHD, hľadá dopravcu na dlhodobý kontrakt


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Pezinok hľadá dopravcu, ktorý bude od januára 2024 zabezpečovať prevádzku mestskej hromadnej dopravy (MHD). V oznámení o verejnom obstarávaní, zverejnenom v pondelok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ráta s prevádzkou rozšírenej siete liniek.


Mesto chce podpísať dlhodobý desaťročný kontrakt a zo súčasnej jednej linky premávajúcej počas pracovných dní, rozšíriť sieť MHD na štyri linky, premávajúce každý deň. Predpokladaná cena obstarania je 6 399 302 eur bez DPH. Záujemcovia môžu predložiť ponuky do 6. októbra. Sieť MHD bude súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Mesto v súťažných podkladoch pripomína, že súčasný prevádzkovateľ MHD v Pezinku momentálne zabezpečuje transport na jednej linke po trase medzi železničnou stanicou a nemocnicou. "Autobus na linke mesačne najazdí 2000 - 2200 km, premáva iba počas pracovných dní," dodáva mesto.

Samospráva má záujem vzhľadom na veľkosť mesta, jeho tvar a rozlohu zabezpečiť po novom štyri linky. "Navrhovanými trasami sú Kučišdorf - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Muškát - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Sever - železničná stanica a okružná trasa sídlisko Juh - železničná stanica," avizuje mesto. Cestovný poriadok chce naviazať hlavne na odchody a príchody vlakov smer Bratislava a Trnava na železničnú stanicu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
ÚVO predstavuje novelizáciu zákona o verejnom obstarávaní
Úrad pre verejné obstarávanie predstavil vlastný návrh novely zákona o verejnom obstarávaní. Zachováva princíp súťaživosti, verejné obstarávanie by sa malo zrýchliť, posilniť sa má transparentnosť a verejná kontrola. Zaviesť by sa podľa návrhu mal napríklad inštitút špekulatívnych námietok.
viac
30.12.2020
ÚVO predstavuje „ÚVOdzovky“
Úrad pre verejné obstarávanie v rámci svojej činnosti vydáva množstvo zaujímavých rozhodnutí či metodických usmernení. Úrad sa preto rozhodol ponúknuť odbornej verejnosti ďalší nástroj metodiky a vzdelávania, ktorým je nový mesačník s názvom „ÚVOdzovky“.
viac
04.03.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona I.
Úrad pre verejné obstarávanie pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní pri nesúťažnom postupe – priamom rokovacom konaní a pri stanovení a vyhodnocovaní podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti.
viac
27.04.2021
Témou nového podcastu ÚVO je problematika zeleného VO
Úrad pre verejné obstarávanie pripravil ďalší podcast, a to na tému zeleného verejného obstarávania. Túto problematiku v rámci realizácie národného projektu Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku približuje Tomáš Slávik z odboru dohľadu na úrade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %