Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.06.2019 10:30

Mesto chce revitalizovať lokalitu Hrádok


Snímka zdroj: Archinfo.sk


Mesto Michalovce v snahe prinavrátiť život lokalite Hrádok vyhlásilo verejnú súťaž na vypracovanie ideovej štúdie jej revitalizácie. Informuje o tom internetová stránka mesta.


„Predmetom súťaže je vypracovanie štúdie, v ktorej pôjde o získanie najvhodnejšieho návrhu na využitie daného územia. Súťaž je verejná, jednokolová a anonymná. Môžu sa jej zúčastniť jednotlivci, autorizovaní architekti alebo kolektív autorov, fyzických alebo právnických osôb, z ktorých aspoň jeden musí spĺňať kvalifikáciu autorizovaného architekta. Návrhy, ktoré budú do súťaže zaslané, musia byť vypracované v slovenskom jazyku,“ uviedla referentka odboru komunikácie, propagácie a kultúry mestského úradu Adela Kalaninová.       

Kritériami, podľa ktorých budú súťažné návrhy posudzované, sú nápaditosť a originalita urbanisticko-priestorového riešenia vymedzeného územia, vrátane jeho nadväznosti na blízke okolie a tiež kvalita spracovania štúdie.       

Záujemcovia môžu súťažné návrhy zasielať do sídla vyhlasovateľa do 31. júla. Termín vyhlásenia výsledkov súťaže je do 30. septembra 2019.       

Hrádok, takmer rovnomerný kužeľový kopec s pohrebnou kaplnkou rodiny Sztárayovcov, tvorí dominantu Michaloviec. Nachádzajú sa tu významné národné nehnuteľné kultúrne pamiatky, Kaplnka sv. Antona Paduánskeho, Cintorín Červenej armády i Moussonov dom. V zmysle Územného plánu mesta Michalovce má lokalita určené funkčné využitie ako verejná zeleň. Mesto plánuje v tejto lokalite vytvoriť oddychovú zónu pre obyvateľov mesta i jeho okolia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2017
Obec Šoporňa : Vyhlásenie verejnej súťaže „Revitalizácia námestia“
Obec Šoporňa spolu s poslancami obecného zastupiteľstvav Šoporni vyhlasujú súťaž návrhov na vizualizáciu revitalizácie stredu obce Šoporňa od križovatky ulíc Nitrianska – Komenského po križovatku ulíc Komenského – Krásna.
viac
15.11.2017
Mesto predstavilo víťazný návrh revitalizácie Námestia slobody
Hlavné mesto v spolupráci s partnermi HB Reavis a mestskou časťou Staré Mesto predstavili verejnosti výsledky ideovej architektonicko-urbanistickej a krajinárskej súťaže „Revitalizácia Námestia slobody“.
viac
19.11.2017
Mesto chce na účely rekreácie získať pozemky pod Hrádkom
Michalovská samospráva sa usiluje získať pozemky v lokalite pod Hrádkom, ktoré sú vo vlastníctve štátu. Využiť ich chce na rekreačno-oddychové aktivity pre obyvateľov.
viac
31.10.2022
Mesto vyhlásilo súťaž na revitalizáciu mestského parku
Banskobystrická samospráva vyhlásila krajinársko-architektonickú súťaž s cieľom pripraviť návrh revitalizácie mestského parku na Tajovského ulici, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %