Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.06.2021 01:30

Mesto Bardejov zrealizuje projekt v oblasti Smart City za viac ako 500-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: Gettyimages


Zavedenie internetovej platformy pre dopravu a monitoring životného prostredia prostredníctvom senzorov má za cieľ projekt v oblasti Smart City, ktorý zrealizuje mesto Bardejov.


Projekt s názvom Smart Bardejov – mesto na dosah, podporený z eurofondov, bude stáť viac ako 500.000 eur a mesto sa na ňom podieľa piatimi percentami. TASR o tom informoval hovorca mesta Štefan Hij.       

"Dáta zo senzorov budú použité na rozvoj mestských verejných politík - dopravnej a parkovacej politiky, politiky životného prostredia a užitočných aplikácií pre občanov, návštevníkov aj podniky. Sprevádzkovanie platformy bude mať priamy dosah na kvalitu života občanov, životné prostredie v meste a lepšie plánovanie súvisiacich verejných politík," uviedol Hij.       

V meste pribudne 11 inteligentných parkovacích automatov, viac ako 20 navigačných tabúľ a takmer 300 senzorov mapujúcich parkovanie.       

V rámci projektu bude dodaný hardvér a aplikácie na monitoring životného prostredia, obsadenosť a rezerváciu parkovacích miest, kontrolu parkovného a tiež vizualizáciu meteorologických dát a indikátorov znečistenia prostredia.       

"Celé riešenie je ideálne prvým, no zároveň kľúčovým krokom v komplexnom rozvoji internetu vecí ako integrálneho piliera moderného inteligentného mesta, takzvaného Smart City," dodal hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
Banská Bystrica sa chystá vytvoriť prvý inštitucionálny plán mobility v SR
Mesto pod Urpínom bude mať prvenstvo v oblasti udržateľnej mobility v rámci Slovenska. Spoločne s nadáciou Ekopolis a ďalšími európskymi partnermi realizuje projekt MOVECIT. Ten je podporený v rámci programu Interreg Central Europe a zameriava sa na tvorbu plánov mobility pre inštitúcie.
viac
21.12.2016
Projekt Smart City zmodernizuje mesto a jeho služby
Z Nitry by sa v budúcnosti malo stať inteligentné a moderné mesto. Vďaka projektu Smart City sa má zmeniť na sídlo, ktoré produkuje minimum emisií, šetrí zdroje, je energeticky efektívne a je schopné poskytnúť svojim obyvateľom vysokú kvalitu života.
viac
02.02.2017
Bratislava uviedla do skúšobnej prevádzky prvú SMART lavičku
V stredu (1. februára) bola za účasti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a námestníčky primátora Ľudmily Farkašovskej na Primaciálnom námestí oficiálne uvedená do prevádzky prvá „inteligentná lavička“ v Bratislave, ktorá bude v testovacej prevádzke tri mesiace.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %