Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.04.2022 02:25

Mesto aktualizovalo mobilnú aplikáciu pre turistov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza na jar aktualizovalo mobilného turistického sprievodcu. Novinky v aplikácii pre mobilné telefóny a tablety pozostávajú predovšetkým v doplnení nových informácií o atrakciách a zaujímavostiach v meste i jeho okolí. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.


"V rámci mobilnej aplikácie sme aktualizovali informácie a pridali tam užívateľsky dôležité novinky. Pribudli informácie o Zlatej prievidzskej ceste, nových atrakciách, športoviskách, workoutových ihriskách," načrtol Ďureje.

Užívateľ v aplikácii podľa neho nájde i aktualizované cyklotrasy a spôsoby dopravy v meste. Súčasťou noviniek je aj Múzeum Vtedy v Galérii Jabloň a Galéria Imricha Vysočana.

"Turistická aplikácia je užívateľsky zameraná na rôzne oblasti, prostredníctvom ktorých môže návštevník spoznávať a vychutnávať Prievidzu. Ide predovšetkým o gastronomické body ako bistrá, street food podniky, virtuálnu kaviareň a samozrejmosťou sú možnosti ubytovacích zariadení," pripomenul Ďureje.

Sekcia Atrakcie a zaujímavosti bola podľa neho doplnená o aktuálne užívateľsky žiadaný obsah, ktorý je zameraný na trendové informácie o únikových hrách a v poslednom období začali svoju činnosť viaceré adrenalínové hry. "Kompletná aktualizácia stála 1000 eur a bola financovaná zo štátnej dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR," dodal.

Aplikácia vznikla v roku 2017 v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Horná Nitra-Bojnice, mesta Prievidza a Turisticko-informačnej kancelárie Prievidza s finančnou pomocou Ministerstva dopravy a výstavby SR. V roku 2018 získala ocenenie za NAJ inováciu v cestovnom ruchu na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Prievidza spustila turistického sprievodcu v podobe mobilnej aplikácie
V rámci začínajúcej sa letnej turistickej sezóny pripravilo mesto Prievidza pre svojich návštevníkov a obyvateľov nový produkt cestovného ruchu s využitím moderných technológií – turistického sprievodcu vo forme mobilnej aplikácie.
viac
23.07.2020
Horská záchranná služba má novú aplikáciu, ktorá má pomôcť turistom
Horská záchranná služba (HZS) spustila novú aplikáciu, pomocou ktorej si môžu turisti privolať pomoc jedným tlačidlom.
viac
13.07.2021
MŽP a ŠOP zapracovalo do Turistického semafora celodennú aktualizáciu údajov
Envirorezort a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR budú po chybe v Turistickom semafore v úzkom spojení so strážou a chatármi v turistických lokalitách. Odporúčania o návštevnosti tak budú stále aktuálne.
viac
17.01.2024
Turisti si Pochodom vďaky SNP opäť pripomenú tragické udalosti v Cigli
Turisti si Pochodom vďaky SNP v Cigli a Handlovej opäť pripomenú udalosti z januára 1945, keď Cigeľ za pomoc partizánom prepadli nemecké trestné jednotky. Už 48. ročník jedného z najväčších turistických podujatí na Slovensku sa uskutoční v sobotu (20. 1.), novinkou je online registrácia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %