Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
04.04.2022 12:35

Medzi Leopoldovom a Hlohovcom začnú premávať ranné a nočné vlakové spoje


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj zabezpečil pridanie ranných a večerných vlakových spojov medzi Leopoldovom a Hlohovcom nad rámec aktuálne platného grafikonu.


Zareagoval tak na požiadavky obyvateľov dochádzajúcich do práce počas kompletnej uzávery cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci. Informoval o tom predseda kraja Jozef Viskupič.

Dodatočné spoje, ktoré budú premávať od 4. apríla predbežne do 20. októbra 2022, objednal kraj u Železničnej spoločnosti Slovensko. Samospráva zaplatí za výkony viac ako 35 000 eur z vlastného rozpočtu.

Uzavretie hlohoveckého mosta v stredu 30. marca prišlo v záujme zachovania bezpečnosti a zdravia o tri týždne skôr, ako bolo pôvodne plánované. „Do praxe sme uviedli upravené cestovné poriadky prímestskej autobusovej dopravy, vďaka ktorým sa cestujúci dostanú aj na železničné stanice. Vlakové spojenia medzi Hlohovcom a Leopoldovom sú v aktuálnom grafikone výrazne posilnené. Objednali sme ďalšie vlaky, a to skoro ráno a neskoro večer. Týmto krokom sme vyšli v ústrety zamestnancom, ktorí pracujú na zmeny,“ zhodnotil opatrenia Viskupič.

V rámci posilnených spojov v Hlohovci premáva aj kyvadlová doprava v úseku medzi železničnou a autobusovou stanicou po Hlohovú ulicu v centre mesta.

Ranný pridaný spoj bude odchádzať z Leopoldova o 3.40 h s príchodom do Hlohovca o 3.46 h. Vlak následne zo stanice v Hlohovci odíde o 3.52 h a do Leopoldova príde o 3.58 h. Uvedené spoje budú premávať denne, teda aj počas pracovných dní, víkendov a voľných dní.

Vlakový spoj, ktorý bude pridaný večer, bude mať pravidelný odchod z Leopoldova o 22.20 h s príchodom do Hlohovca o 22.26 h. Vlak z hlohoveckej stanice odíde o 22.35 h s pravidelným príchodom do Leopoldova o 22.41 h. Obidva spoje budú premávať počas pracovných dní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2020
Župa požiada o zazmluvnenie zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici
Predseda TTSK Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji – Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.
viac
05.12.2020
J. Viskupič: Sme o krok bližšie k rekonštrukcii mosta v Hlohovci
Trnavský samosprávny kraj 4. decembra 2020 spustil transparentné verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktorý zrekonštruuje cestný most cez rieku Váh v Hlohovci. Práce by mali začať na jar budúceho roka, pričom potrvajú jeden a pol roka.
viac
13.02.2021
SÚC začala prípravné práce pred rekonštrukciou mosta v Hlohovci
V meste Hlohovec sa začali prípravné práce pred rekonštrukciou mosta. Informovala o tom Správa a údržba ciest (SÚC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na webovej stránke.
viac
22.02.2023
DSS nájde svoje nové sídlo v bývalej obchodnej akadémii
Presťahovanie Domova sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých z Pastuchova do Hlohovca bude pre zariadenie prínosom. DSS získa podstatne väčšie priestory, ktoré umožnia zvýšiť jeho kapacitu, zmodernizovať a rozšíriť poskytované služby klientom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %