Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
11.10.2023 12:55

Martin: V mestskej časti Podháj otvorili zrevitalizované námestie


Námestie protifašistických bojovníkov v Martine. Snímka: Mesto Martin/FB


V martinskej mestskej časti Podháj otvorili v utorok zrevitalizované Nám. protifašistických bojovníkov. Podľa Miroslava Hamara z MsÚ v Martine stála revitalizácia 655.771 eur, pričom väčšiu časť financovali z nenávratného príspevku Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.


Doplnil, že hlavným cieľom revitalizácie bolo vytvorenie funkčných peších prepojení a atraktívneho priestoru pre návštevníkov územia. "Projekt sa zameral na regeneráciu námestia pri uplatnení ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. Územie je doplnené drevinami a trvalkovými záhonmi. Rekonštrukcie sa tiež dočkali chodníky, priechody pre chodcov, zmodernizovalo sa aj osvetlenie a detské ihrisko," uviedol Hamar.         

Dôležitá podľa neho bola aj modernizácia autobusovej zastávky mestskej hromadnej dopravy, pri ktorej sa vytvorila bezbariérová zastávková nika a 30 nových parkovacích miest. "Samozrejmosťou je doplnenie priestoru o nový mobiliár - odpadkové koše, betónové lavičky, taburety, pergolu či stojany na bicykle," dodal.         

"Verím, že sa z kedysi zanedbaného námestia stane obľúbený oddychový priestor pre všetky vekové kategórie. Aj toto je príklad, čo môžu urobiť poslanci zvolení v jednotlivých mestských častiach pre svoje prostredie," podotkol primátor Martina Ján Danko.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
24.02.2022
Martin zrekonštruuje námestie v mestskej časti Podháj
Mesto Martin zrekonštruuje Námestie protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj.
viac
02.01.2023
Mesto onedlho otvorí nové Centrum sociálnych služieb Podháj
Mesto Martin onedlho otvorí Centrum sociálnych služieb (CSS) Podháj. Zariadenie je legislatívne pripravené na prijatie prvých klientov. Informoval o tom primátor mesta Ján Danko.
viac
12.05.2023
Mesto otvorilo Centrum sociálnych služieb Martin-Podháj so 40 lôžkami
Mesto Martin otvorilo vo štvrtok Centrum sociálnych služieb (CSS) Martin-Podháj, ktoré disponuje celkovou kapacitou 40 lôžok. Podľa primátora Jána Danka dosiahli celkové náklady vyše štyroch miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %