Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.02.2021 10:25

Malacké školy pokračujú v dištančnom vzdelávaní


Snímka zdroj: (malacky.sk).


Mesto Malacky ako zriaďovateľ troch základných a jednej materskej školy rozhodlo, že školy sa otvárať nebudú. Vedenie mesta s riaditeľmi škôl sa dohodlo na tom, že naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie.


„Považujeme za absurdné, že v najhoršej epidemickej situácii sa majú otvárať školy bez toho, aby štát zabezpečil dostatočné množstvo odberných miest. Už v tejto chvíli nie sú v Malackách voľné termíny na testovanie, čiže rodičia nemôžu splniť štátom predpísanú podmienku. Školy zostávajú zatvorené preto, aby rodičia malackých detí nestratili nárok na pandemickú OČR,“ vyhlásil primátor Juraj Říha a dodal: „Znepokojuje ma, že ani najvyšší predstavitelia štátu nemajú v tejto chvíli jasno v tom, či je otvorenie škôl na prospech veci.“

Školy budú naďalej v prevádzke iba pre deti rodičov zo strategickej infraštruktúry, prípadne tých, ktorí nemôžu pracovať formou home office. Podmienkou je preukázať sa negatívnym testom zákonného zástupcu dieťaťa, nie starším ako 7 dní.

Primátor hovorí, že mesto bude priebežne vyhodnocovať epidemiologickú situáciu a možnosti testovania v Malackách: „Podľa toho sa rozhodne o ďalšom postupe v otázke otvárania škôl. Naďalej budeme apelovať na štát, aby rozšíril možnosti testovanie pre obyvateľov.“

Štát síce tvrdí, že v mestách sú zabezpečené odberové miesta, avšak konkrétne v Malackách upozorňujeme na to, že jedno z dvoch MOM funguje iba počas pracovných dní.

 

 

Autor: (Ľubica PILZOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
Pandemická OČR a PN a celoplošné testovanie
Účasť resp. neúčasť na celoplošnom testovaní nemá vplyv na nárok poistenca na pandemické ošetrovné. Nárok vzniká, ak bola zavretá trieda či škola rozhodnutím príslušného orgánu.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
03.02.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska k otváraniu škôl
Únia miest Slovenska (ÚMS) vyzýva ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího, aby urýchlene, najneskôr do piatka večera, zabezpečil podpis rozhodnutí o zriadení súkromných mobilných odborových miest (MOM) pre zrýchlenie procesu testovania obyvateľov Slovenska.
viac
01.03.2021
Aktuálne informácie Sociálnej poisťovne k pandemickej OČR
Sociálna poisťovňa informuje kedy potvrdenie školy, že dieťa sa vzdeláva dištančne, na nárok na pandemickú OČR stačí a kedy nie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %