Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.04.2018 09:45

Luskostrelci na hrade bojovali o pohár vojvodu Ctibora


Hrad Beckov je dejiskom 12. ročníka turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Na hrade Beckov sa zišli v sobotu priaznivci lukostreľby na 12. ročníku turnaja o pohár vojvodu Ctibora. Muži, ženy, juniori i deti do 11 rokov si vo svojich kategóriách mhli zmerať zručnosti v disciplíne, ktorá pred stáročiami patrila k bežnému životu ľudí.


Účastníci súťažili v streľbe dreveným lukom (z prírodných materiálov) s drevenými šípmi, jazdeckým lukom s drevenými šípmi, tradičným lukom s drevenými šípmi a moderným lukom s ľubovoľnými šípmi. Pre všetkých bol pripravený aj sprievodný program a vystúpenie skupiny Vrbovské vŕby.       

Podujatie zorganizovala Skupina tradičnej lukostreľby VRES. "Na záver sa konala tradičná streľba z veže. Historický kostým nebol povinný, no lukostrelec s najlepším kostýmom získal špeciálnu cenu," informovali organizátori na svojom webe. Podujatie skončilo o 16.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Poľovníci budú opäť oslavovať Dni sv. Huberta
Už po 26. raz sa v areáli svätoantonského kaštieľa uskutočnia celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Konať sa budú v prvý septembrový víkend (3. a 4. 9.)
viac
27.07.2018
Hrad Beckov ponúkne nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom
Nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom ponúkne v piatok a v sobotu (28. 7.) návštevníkom hrad Beckov. Podujatie 'O čom hradné múry šepocú' prezradí tajomstvá, ktoré mali byť pred verejnosťou ukryté.
viac
27.09.2019
Hrad Beckov ovládnu v sobotu lukostrelci, zabojujú o pohár vojvodu Ctibora
Na hrade Beckov sa predstavia v sobotu (28. 9.) lukostrelci. Skupina tradičnej lukostreľby Vres pripravila pre verejnosť 15. ročník turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora.
viac
28.02.2024
Hrad Beckov je prvým na Slovensku, ktorý spustí zber zálohovaných obalov
Triedenie odpadu a zber zálohovaných obalov je jednou z noviniek, ktorú v tomto roku pripravili pre návštevníkov hradu Beckov. Informoval o tom riaditeľ neziskovej organizácie Hrad Beckov Peter Pastier.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %