Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
28.02.2024 05:05

Hrad Beckov je prvým na Slovensku, ktorý spustí zber zálohovaných obalov


Hrad Beckov, snímka zdroj: Teraz.sk


Triedenie odpadu a zber zálohovaných obalov je jednou z noviniek, ktorú v tomto roku pripravili pre návštevníkov hradu Beckov. Informoval o tom riaditeľ neziskovej organizácie Hrad Beckov Peter Pastier.


Návštevníci podľa neho tento rok nájdu na hrade nové odpadové nádoby v tvare dubových sudov, ktoré slúžia na zber triedeného odpadu (kovy, plasty, komunálny odpad).         

"Hrad Beckov v spolupráci so Správcom zálohového systému myslí nielen na triedenie odpadu, ale aj na zber zálohovaných obalov. Návštevníci hradu tak môžu vrátiť prázdne zálohované obaly späť do systému vhodením do označených košov a zároveň prispieť hodnotou zálohy na rozvoj hradu," uviedol Pastier.         

Ako dodal, zabraňujú tak vzniku voľne pohodeného odpadu a podporujú separovanie vyzbieraného materiálu. "Táto služba bola uvedená minulý rok v národných parkoch. Hrad Beckov je prvým hradným areálom, ktorý bude v roku 2024 ponúkať aj túto službu svojim návštevníkom. Zároveň veríme, že pilotnou spoluprácou pre tento typ miesta inšpirujeme aj ostatné kultúrne pamiatky Slovenska," doplnil Pastier.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2021
TTSK prijal nízkouhlíkovú stratégiu ako prvý kraj v SR
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) je prvý z regiónov Slovenska, ktorý prijal nízkouhlíkovú stratégiu ako základné východisko v oblasti ochrany životného prostredia.
viac
17.02.2022
V triedení odpadu máme stále rezervy
O tom, aká je situácia s odpadmi na Slovensku, a ako sa triedený zber vyvíja, čo robíme dobre a kde by sme mali pridať, sa zhovárame s generálnou riaditeľkou OZV ENVI - PAK Hanou Novákovou.
viac
11.01.2023
Envirorezort schválil 26 miliónov eur na podporu triedenia komunálnych odpadov
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky (MŽP SR) schválilo koncom decembra 2022 projekty za 26 miliónov eur na triedenie zberu komunálnych odpadov takmer v šesťdesiatich mestách a obciach.
viac
28.03.2024
Veľkonočné sviatky na hrade Beckov budú mať aj benefičný charakter
Pátranie po vajíčkach, remeselné stánky, maľovanie na tvár a ďalšie podujatia čakajú návštevníkov hradu Beckov počas veľkonočných sviatkov. Informoval o tom predseda neziskovej organizácie Hrad Beckov Peter Pastier.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %