Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.12.2018 02:15

Liptovský Hrádok je najpriateľskejšou samosprávou k mládeži


Liptovsky Hradok, ilustračná snímka, zdroj: slovakia.travel


Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) udelila mestu Liptovský Hrádok Ocenenie za aktívne občianstvo a ľudskosť 2018 v kategórii Obec s najpriateľskejším vzťahom k mládeži. Mesto informáciu zverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke.


Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger uviedol, že ocenenie je záväzkom i motiváciou do ďalšej práce v prospech mládeže v meste a v regióne. „Myslím si, že verejnosť pozitívne vníma, že mládež chceme dostať od počítačov na športoviská. Vybudovali sme tréningové futbalové ihrisko, v januári sprístupníme kompletne zmodernizovanú mestskú športovú halu. Práve v Liptovskom Hrádku v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja vybudujeme prvé Športové komunitné centrum,“ povedal.       

Organizátori vyhlásili päť kategórií, do ktorých mohla verejnosť zasielať svoje návrhy. Liptovský Hrádok bol nominovaný spolu s Kysuckým Novým Mestom a Zázrivou. O triumfe najmenšieho liptovského mesta rozhodlo hlasovanie poroty. Podľa predsedu RMŽK Martina Štureka je poslaním ocenenia zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí, aktivity aj samosprávy, ktorí svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v kraji aktívnym občianskym a ľudským prístupom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
23.10.2021
Michala Mačičku mesto ocenilo pamätnou plaketou Magistra Donča
Pamätnú plaketu Magistra Donča, ktorá je najvyšším mestským vyznamenaním, dostal Michal Mačička za celoživotný prínos v oblasti pedagogickej, vedeckej a amatérskeho filmu v prospech mesta Liptovský Hrádok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %