Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.05.2019 09:10

Levické hradné slávnosti ponúknu historické vystúpenia i koncerty


Ilustračná snímka, zdroj: Slovakia travel


Ukážky historických vystúpení, koncerty, divadelné predstavenia i ochutnávku rôznych špecialít ponúknu Levické hradné slávnosti. V areáli levického hradu a parku sa budú konať 8. júna.


Podujatie otvoria remeselníci, ktorí si svoje stánky rozložia v hradnom parku o desiatej hodine. Neskôr prejde mestom slávnostný sprievod, v ktorom budú zastúpené historické šermiarske, lukostrelecké i jazdecké skupiny. Pre deti bude pripravená rozprávka Živá voda, ktorú im zahrá Teáter Komika.       

Ako informovali organizátori, oficiálne slávnostné otvorenie podujatia sa bude na hradnom nádvorí konať o 12.30 h. Hneď po ňom sa začne koncert skupiny Vrbovské vŕby. Súčasťou programu budú aj rôzne dobové výjavy, detské rozprávkové predstavenia, interaktívne vystúpenia a koncerty. Pripravené je aj maľovanie pieskom s názvom Ako sme Turkov hnali. „Večerný program zavŕši ohňová šou a ohňostroj na hradnom nádvorí,“ informovali organizátori, ktorými sú okrem mesta Levice aj Mestské kultúrne stredisko Levice, Tekovské múzeum v Leviciach a spoločnosť veselých šermiarov Cassanova.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
13.11.2017
Prednáška Pavla Dvořáka s názvom Turci na Slovensku
Hradné múzeum vo Fiľakove pripravilo na november ďalšie literárne podujatie v rámci projektu „Do knižnice nielen pre vedomosti!“.
viac
14.06.2019
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 260 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace zaplnená hudbou, koncertmi, tanečnými a divadelnými vystúpeniami, športovými akciami, tvorivými workshopmi, čítačkami či diskusiami.
viac
07.06.2022
Hradné slávnosti ponúknu dobové výjavy, koncert, divadlo i ohňovú šou
Areál Levického hradu bude počas najbližšieho víkendu patriť histórii. V sobotu 11. júna sa tam zídu šermiari a hradní páni. Pripravená je beseda i ukážky rôznych dobových výjavov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %