Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
15.11.2023 11:00

Levice: Benefičná aukcia obrazov pomôže ľuďom v núdzi


Ilustračná snímka. Zdroj: Mesto Levice


Levickí umelci aj tento rok pomôžu ľuďom v núdzi. V rámci benefičnej akcie Art for Help budú opäť v aukcii predávať svoje diela.


Ako informovala radnica, výťažok z predaja bude venovaný sociálne slabším rodinám, seniorom a odídencom, ktorí žijú v Leviciach. V poradí 15. ročník aukcie sa začne 25. novembra vernisážou a predaukčnou výstavou diel v levickej synagóge. "Ich dražba sa následne bude konať 3. decembra," uviedol mestský úrad.         

Prvý ročník aukcie sa uskutočnil v roku 2007, keď do nej venoval svoje obrazy zakladateľ myšlienky Jozef Kanyuk. "Záujem o ňu každoročne stúpa, či už zo strany umelcov, ale aj zo strany licitujúcej verejnosti. Za uplynulých štrnásť rokov bolo na benefičnej aukcii vydražených vyše 500 umeleckých diel, za ktoré sa získalo viac ako 40.000 eur," doplnili organizátori.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Mesto Žilina otvorilo Krízové centrum
Mesto Žilina v pondelok 30. marca otvorilo Krízové centrum, ktorého úlohou bude pomáhať najohrozenejším skupinám obyvateľstva. Sústreďovať sa v ňom budú všetky podporné činnosti pre seniorov, občanov v sociálnej núdzi či karanténe, ktorí potrebujú pomoc.
viac
02.08.2021
Ako možno pomôcť strádajúcim ľuďom na ulici?
V centre mesta Prešov, v okolí nákupných centier, aj na frekventovaných miestach ľudia často vídajú ľudí, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a žiadajú o pomoc alebo najčastejšie, o finančné prostriedky. Mesto Prešov žobranie zakázať nemôže, no ponúka alternatívu.
viac
01.12.2023
Ľuďom v núdzi pomáhajú hlinené dukáty, predali ich viac ako 2000
Ľuďom v núdzi je možné od konca februára v Trenčíne pomáhať aj kúpou hlinených dukátov. Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
22.12.2023
Na vianočných remeselných trhoch v Stropkove pomôžu ľuďom v núdzi
Stropkovčania sa aj v tomto roku môžu tešiť na obľúbené Vianočné remeselné trhy. Uskutočnia sa vo štvrtok a piatok na Námestí SNP a organizátori očakávajú účasť takmer päťdesiatich predajcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %