Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.06.2020 11:00

Leto na námestí bude patriť Kratochvíľkam či prechádzkam históriou


Pamätník baníka počas Dňa bielych ruží v Handlovej. Snímka zdroj: (tasr).


Námestie baníkov v Handlovej pokryjú počas júla a augusta prázdninové atrakcie. Letné podujatia pripravujú pracovníci domu kultúry aj s ohľadom na bezpečnosť v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Na Námestie baníkov sa po roku vrátia Kratochvíľky. „Na námestie nainštalujeme rôzne zábavné prekážkové dráhy, bludiská a škôlky. Atrakcie budú bezkontaktné a bez organizátorov. Každá atrakcia bude mať návod, ako ju používať a vytvoríme k nim aj krátke inštruktážne videá,” povedala riaditeľka handlovského domu kultúry Jarmila Žišková.

Atrakcie budú podľa nej nalepené na dlažbe námestia a bude ich môcť využiť ktokoľvek. „Škôlku si možno radi zaskáču aj dospeláci,” podotkla.

Počas júla a augusta bude každý druhý piatok venovaný hudbe a nie celkom známej histórii Handlovej. Pracovný názov cyklu štyroch piatkových podujatí je Prechádzky handlovskou históriou. „Ľudia sa na nich dozvedia zaujímavosti z histórie mesta, ktoré sa nemajú kde dozvedieť. Historické fakty, ktoré nie sú zachytené v knihách,” prezradila Žišková.

Dom kultúry pripravuje aj Regionálne oslavy dňa baníkov. Isté je, že Banícky jarmok sa konať nebude a vyznamenávanie ocenených baníkov bude v komornej atmosfére. Oceňovanie osobností však bude možné sledovať v priamom prenose.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
09.05.2020
Slovensko si dnes pripomenie Deň Európy
Deň Európy si Slovensko aj napriek pandémii nového koronavírusu pripomenie množstvom online podujatí, ale aj umením v uliciach Bratislavy. Oslavy pripravilo Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku. Pripomína však, že oslavy sa budú realizovať za dodržania prísnych protipandemických opatrení.
viac
11.09.2020
V Rusovciach sa bude opäť cestovať do čias Rímskej ríše
V bratislavských Rusovciach sa v sobotu (12. 9.) návštevníci opäť vrátia o niekoľko storočí do minulosti. Konať sa tam bude totiž 23. ročník medzinárodného historického podujatia Rímske hry – Limes Day 2020.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %