Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
21.06.2024 05:05

Letný večer na hrade Šášov bude s komentovanou prehliadkou aj divadlom


Hrad Šášov (Snímka TASR)


Komentovanú prehliadku, interaktívne divadelné predstavenie aj koštovku vín ponúkne Letný večer na hrade Šášov. Konať sa bude v sobotu 22. júna. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Gron.


Počas komentovanej prehliadky s hradným pánom sa návštevníci zoznámia s tajomnými dejinami hradu a jeho najznámejšou majiteľkou Čiernou kráľovnou. Členovia súboru Féder Teáter ich zase v dobových kostýmoch vtiahnu do interaktívneho predstavenia Rómeo a Júlia.         

"Záver večera bude patriť ochutnávke vín z Hronského Beňadika," informoval Región Gron. Michal Budáč, lokálny vinár a zástupca Občianskeho združenia Pivnice Hodruša - Hronský Beňadik predstaví najlepšie vína z beňadických viníc a pivníc.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Na hrade Šášov chystajú Večer želaní
Milovníci turistiky sa aj tento rok môžu tešiť na predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov. Večernú atmosféru hradu si budú môcť vychutnať v sobotu 29. decembra počas podujatia Večer želaní.
viac
28.12.2019
Predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov bude o želaniach
Združenie na záchranu hradu Šášov si pripravilo pre všetkých milovníkov histórie a turistiky netradičný večerný výstup na hrad Šášov. V pondelok 30. decembra čaká záujemcov podujatie s názvom Večer želaní.
viac
17.07.2020
V meste sa aj tento rok uskutoční séria kultúrnych podujatí
Kultúrne leto v Senici odštartovalo uplynulú nedeľu prvým podujatím zo série podujatí Nedeľné kultúrne večery, keď sa o program postarali žiaci Základnej umeleckej školy v Senici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
12.06.2024
Festival ochotníckeho divadla pre deti privíta vyše 100 účinkujúcich
V Rimavskej Sobote sa i tento rok uskutoční celoštátny festival neprofesionálneho činoherného, bábkového, hudobného a pohybového divadla dospelých a mládežníckych divadelných súborov s inscenáciami pre deti. Na prehliadke s názvom Divadlo a deti sa predstaví viac ako 100 účinkujúcich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %