Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.08.2021 02:25

Letné štúdio 2021 s MuMap tímom


Snímka zdroj: (NKÚ).


V ďalšej časti Letného štúdia 2021 Vám tím aplikácie MuMap - interaktívnej mapy Slovenska s aktuálnymi zisteniami Najvyššieho kontrolného úradu v mestách a obciach - predstaví aktuálne vylepšenia a zdokonalenia aplikácie vo viacerých smeroch.


MuMapNKÚSR je autorská aplikácia NKÚ, ktorá slúži ako efektívny analytický nástroj na identifikovanie rizík v samospráve a výber subjektov na kontrolu.

Najmä však ide o 4 interaktívne mapy. Nájdete v nich všetko, čo sme o Vašej obci, či meste zistili. Nielen výsledky kontrol NKÚ. Uvidíte počty obyvateľov, hospodárenie, rozpočty, čerpanie, eurofondy a ich využitie, linky na zmluvy a obstarávania, ale aj  počet škôl alebo priamo preklik na ich web. Po priblížení sa počet obcí postupne aktualizuje až na úroveň jednej obce a po kliknutí na obec sa zobrazí jej základná charakteristika a linky na súvisiace stránky.

Tím ľudí, ktorí za MuMapom stoja, sa aktuálne venuje vylepšeniam a zdokonaleniam aplikácie vo viacerých smeroch. O čo konkrétne ide, vám už povedia oni sami v novom Letnom štúdiu NKÚ.

Aplikáciu nájdete na http://mumap.nkusr.sk/

Letné štúdio NKÚ 2021 (časť 6)

Autor: (NKÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Analýza systému vnútornej kontroly v mestách a obciach
Najvyšší kontrolný úrad vypracoval analýzu systéme vnútornej kontroly zabezpečovanej hlavným kontrolórom. Z analýzy národnej autority pre externú kontrolu vyplýva odporúčanie pre reformu samosprávy, ktorá zabezpečí efektivitu vnútornej kontroly v mestách a obciach.
viac
28.10.2020
Kamery - využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred odberným miestom
Kamery obcí a miest a ich prípadné využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred testovacím odberným miestom pri plošnom testovaní – usmernenie.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
19.07.2021
Skontrolujte svoju samosprávu vďaka MuMAP - aplikácii NKÚ
Interaktívna mapa Slovenska s aktuálnymi zisteniami Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) v mestách a obciach je už viac ako rok dostupná pre širokú verejnosť vďaka aplikácii MuMAP (z anglického Municipalities on Map) na webe nku.gov.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %