Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.07.2018 10:08

Letné slávnosti v Nitrianskom Rudne ponúknu folklór aj futbalový turnaj


Ilustračná snímka Trenčín región


Nitrianske Rudno v okrese Prievidza bude 14. a 15. júla hostiť Letné slávnosti rudnianskej a belianskej doliny. Program festivalu ponúkne folklórne vystúpenia skupín z regiónu, ochutnávku rudnianskeho jedla aj športový turnaj.


      Slávnosti otvorí 14. júla svätá omša v miestnom kostole, po ktorej sa v areáli základnej školy predstavia detskí i dospelí folkloristi. V programe pod názvom Najmladšie výhonky svoj talent predvedú detské folklórne súbory z obcí rudnianskej a belianskej doliny aj hosť z Bratislavy. Hudobné pásmo Tou našou dolinou bude patriť zase vystúpeniam folklórnych skupín (FS) z regiónu a jeho blízkeho okolia. Hosťami festivalu bude FS Stavbár a hudobná skupina Hrdza.       

Návštevníci sa môžu počas prvého dňa slávností tešiť aj na sprievodné podujatia, a to tvorivú dielňu pre deti, spoznávanie Nitrianskeho Rudna a jeho časti Kršťanová Ves na voze či izby u Katrenov s ochutnávkou rudnianskeho jedla.       

Program slávností 15. júla dopoludnia otvorí hodová svätá omša. Popoludnie na rudnianskom ihrisku bude zase patriť futbalovému turnaju a potom ukážkam výcviku psov.

TASR o podujatí informovala Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi, ktoré je spolu s obcami rudnianskej a belianskej doliny organizátorom podujatia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Nový festival v Nitrianskom Rudne priblíži pastiersku kultúru
Pasenie oviec a salašníctvo, ktorému sa v minulosti venovali obyvatelia belanskej doliny na hornej Nitre, priblíži Festival pastierskej kultúry. Prvý ročník podujatia sa uskutoční 27. augusta od 10. hodine pri priehrade v Nitrianskom Rudne (okres Prievidza).
viac
27.01.2022
Zimné slávnosti Hornonitria opäť ponúknu folklór a remeslá
Obdobie fašiangov v pravnianskej doline v okrese Prievidza bude opäť patriť folklóru a tradičným umeleckým remeslám. Už 18. ročník Zimných slávností Hornonitria budú hostiť obce od 5. februára do 12. marca. Informovala o tom Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.
viac
15.08.2022
Goralské folklórne slávnosti prilákali do Bachledovej doliny tisíce ľudí
Goralské folklórne slávnosti prilákali do Bachledovej doliny v Ždiari tisícky návštevníkov. Marketingový manažér strediska Michal Rusiňák potvrdil, že od štvrtka (11. 8.) do nedele (14. 8.) tam zavítalo takmer 10 000 ľudí.
viac
19.01.2024
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria. Jubilejný 20. ročník slávností od 2. februára do 17. marca už tradične ponúkne cyklus siedmich podujatí venovaných ľudovej kultúre regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %