Sobota 21.09.2024
Dnes má meniny 
Matúš
°C
31.07.2024 12:15

Lečofestival prinesie bohatý program a súťaž vo varení leča


Ilustračná snímka, zdroj: Slovenský večerník


Vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce sa prvý augustový víkend uskutoční Lečofestival. Okrem súťaže vo varení leča ponúka aj bohatý kultúrny program. Ako TASR informovala Gabriela Fedičová z kancelárie primátora, v regióne Použia je to už tradične najväčší festival.


Súťaž vo varení leča sa uskutoční v sobotu (3. 8.) na mestskom futbalovom ihrisku. Organizátori očakávajú viacero súťažných družstiev, ktoré si zmerajú sily vo varení tohto tradičného jedla. "Lečo, ktorého základom je zelenina, patrí k tradičnej letnej kuchyni Použia a dolného Zemplína. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov a každý rok prichádzajú účastníci s novinkami, ktoré našej odbornej porote dávajú zabrať," uviedla Fedičová.         

Festival láka návštevníkov aj koncertmi populárnych skupín. Tento rok vystúpi skupina HEX, maďarská skupina R-GO, miestne folklórne skupiny Vánok a Komócsa a Csipkés. V programe sa predstavia aj populárni dídžeji.         

Podujatie je spolufinancované Košickým samosprávnym krajom z programu Terra Incognita, aj s finančnou podporou ministerstva cestovného ruchu a športu a Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
06.07.2019
V meste pribudlo 300 stromčekov
Približne 300 stromčekov vysadili vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) dobrovoľníci počas troch júnových dní v rámci podujatia Aj my sme súčasťou prírody. Účastníci tak reagovali na výzvu primátora mesta Petra Petrikána. Informoval o tom zástupca primátora Ferenc Boczán.
viac
23.08.2019
Súčasťou Lečo fesztu je aj festival tradičných ľudových remesiel
Súčasťou gastronomicko-hudobného festivalu Lečo feszt (23. - 25. 8.) bude tohto roku aj jarmok tradičných remeselníkov a prvovýrobcov. Mesto Veľké Kapušany (okr. Sobrance) po desiatich rokoch oživuje tradíciu remeselníckych trhov s názvom Copus Expo.
viac
05.08.2023
Dni obce Bystrá & Turistické dni Horehronia 2023
Obec Bystrá a OOCR Región Horehronie Vás srdečne pozývajú na DNI OBCE BYSTRÁ & TURISTICKÉ DNI HOREHRONIA 2023, ktoré sa uskutočnia 12. augusta 2023 v Amfiteátri ZUNA BYSTRÁ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %