Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.04.2018 11:30

Lásku nájdete v Ružinove


Ilustračný výrez plagátu


Zamilujte sa v Ružinove aj do Ružinova je hlavnou myšlienkou organizátorov už 2. ročníka prvomájového podujatia Zamilovaný Ružinov. I keď tento rok čerešne odkvitli veľmi rýchlo a nie každý stihol svoju lásku spečatiť bozkom pod rozkvitnutým stromom, v novo sa rodiacom parku, tak môžete urobiť.


Roh križovatky ulíc Ružinovská a Tomášikova už čoskoro bude zdobiť Ružinovský park. Čerešňa, ktorá sa vlani stala jeho prvým pilierom, si postupne nachádza pevné miesto v srdciach Ružinovčanov. Preto bude aj tento rok pripravený – okrem sľúbeného bozkávania - zábavný, športový aj poučný program, vďaka ktorému sa do mestskej časti Ružinov určite zamilujete. Zacvičte si jógu spolu s TOP trénerom Fredym Ayisim alebo si vybicyklujte smoothie či cukrovú vatu na revolučnom BikeLab. Potom si oddýchnite pri orientálnom čaji dovezenom špeciálne pre zamilovaných až z ďalekej Číny a môžete si vyskúšať zahrať na rytmicko – melodickom hudobnom nástroji WoodPack. Ten je vyrobený z vysoko rezonančného dreva, ktoré rozozniete dotykmi končekov prstov na vyrezaných jazýčkoch rôznej dĺžky. Ak prídete v spoločnosti svojho štvornohého priateľa, ponúkame psie cvičisko s profesionálnym inštruktorom a trénerom, ktorý predvedie rôzne tipy a triky ako spraviť svojho miláčika a rovnako jeho pána ešte šťastnejším. „Hlavnou úlohou mestských parkov je vytvárať verejný priestor, ktorý svojim pokojom a pohodou priláka ľudí, aby sa tu stretávali, porozprávali sa a navzájom sa spoznávali“, hovorí autor myšlienky Branislav Kaliský a dodáva, že aj preto bude jeho súčasťou jazierko či náučný chodník, ktorým sa budú môcť obyvatelia prejsť už teraz. Pre deti je pripravený obľúbený nafukovací hrad, kolotoč, veľké bublifukovanie a zábavná klauniáda.

Základy Ružinovského parku symbolicky „zasadili“ minulý rok mestský poslanec Branislav Kaliský spolu s OZ ZELENÁ BRATISLAVA a s OZ VIAC AKO 1000 SLOV, ktoré bude po dokončení projektu pokračovať v starostlivosti. Odovzdanie parku do užívania verejnosti je plánované v roku 2020.

Autor: (ts-ruzinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
04.03.2020
Na Pltníkoch vyrastie nový skatepark
Rozvoj všešportového areálu v lokalite Pltníky v Martine úspešne pokračuje. V roku 2020 by k futbalovej tréningovej ploche a pumptrack dráhe mal pribudnúť aj nový skatepark.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
29.04.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Petržalke a Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v najbližších mesiacoch začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Petržalka a Ružinov. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %