Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
05.12.2023 01:05

L. Mikuláš prispeje východoslovenským samosprávam postihnutým zemetrasením


Ilustračná snímka, zdroj: iMeteo.sk


Východoslovenským samosprávam postihnutým zemetrasením posiela liptovskomikulášska radnica 3000 eur. Návrh primátora Jána Blcháča odobrili poslanci mestského zastupiteľstva na ostatnom rokovaní. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


Príspevkom sa bude radnica podieľať na likvidácii následkov zemetrasenia. "Októbrové zemetrasenie na východe krajiny zničilo cesty, domy, školy, kostoly, múzeá aj ďalšie budovy. Celkové škody rátajú obce a Prešovský samosprávny kraj v miliónoch. Liptovský Mikuláš pošle 3000 eur zo svojho rozpočtu na transparentný účet, ktorý zriadilo Združenie miest a obcí Slovenska," uviedla hovorkyňa.         

Dodala, že radnica už viackrát podala pomocnú ruku po nešťastiach samosprávam v rôznych častiach Slovenska. Naposledy v lete poslali peniaze Banskej Štiavnici na odstraňovanie následkov požiaru, predtým po výbuchu bytovky na Mukačevskej ulici v roku 2019 do Prešova. Po prírodnej katastrofe vo Vrátnej v roku 2014 finančne podporili Terchovú, ale napríklad aj rodiny baníkov a záchranárov v Handlovej po výbuchu v bani v roku 2009.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Z cyklochodníka vznikla cestička pre bežkárov
Vďaka vhodným poveternostným podmienkam vznikla od 6. januára na cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši stopa pre bežecké lyžovanie.
viac
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
15.02.2018
Pol milióna eur pôjde do cyklotrasy, ktorá povedie vnútrom mesta
Na mestský úrad prišla dobrá správa, že mesto získalo vyše pol milióna eur (502 tisíc) na realizáciu prvej etapy projektu Mikulášskej cyklotrasy. Potvrdil to liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.
viac
04.03.2022
Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša je Nový Targ
Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša sa stal poľský Nový Targ. Návrh dohody o partnerských vzťahoch a spolupráci podpísali predstavitelia oboch samospráv. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %