Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.09.2018 09:50

Kultúrne podujatia pripomenú 700. výročie prvej zmienky o Levickom hrade


Levický hrad. Snímka zdroj: Tekovské múzeum v Leviciach


Divadelné predstavenia, vystúpenie folklórnych skupín i večerná svetelná projekcia budú sprevádzať oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Levickom hrade. Konať sa budú v piatok 28. septembra a návštevníkom ponúknu okrem iného aj prehliadky hradného areálu a stálej expozície Tekovského hradu.


 Ako informovali organizátori, oslavy otvorí v hradnom amfiteátri Prehliadka ľudového odevu Moniky Miškovičovej Sávovej z tekovského a hontianskeho regiónu, ktorú budú sprevádzať vystúpenia folklórnych skupín a spolkov. Pripravené je aj detské predstavenie divadelného spolku Teáter Komika i prezentácia mesta Želiezovce v Dobóovskom kaštieli, kde bude neskôr uvedená aj komorná divadelná dráma s názvom Listy grófky Ernestíny.       

Súčasťou sprievodných podujatí bude premietanie propagačných videí Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov a organizácie Región Nitra v koncertnej miestnosti. Návštevníci sa môžu tešiť aj na prezentáciu produktov lokálnych vinárstiev a gastronómie, ktorá sa bude konať v hradnom areáli.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Dni mesta Levice vyvrcholia ohňostrojom
Levickým putovaním za vínom spojeným s ochutnávkou vyše stovky druhov vín od miestnych vinárov zo združenia Terroir Tekov sa v sobotu 14. mája začínajú Dni mesta Levice. Druhý ročník podujatia potrvá do 21. mája, kedy ho Námestí hrdinov ukončí ohňostroj k 860. výročiu mesta.
viac
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
27.09.2018
V Očovej pri oslave jubilea odhalia pamätník Jánovi Berkymu Mrenicovi
Odhalenie pamätníka husľovému virtuózovi Jánovi Berkymu Mrenicovi (1939-2008) otvorí v piatok 28. septembra o 17.30 h dvojdňové oslavy 755. výročia prvej písomnej zmienky o obci Očová v okrese Zvolen. O niekoľko dní uplynie desať rokov od jeho smrti.
viac
13.08.2019
Levický okres bude v septembri patriť folklóru
Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %