Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.02.2023 07:50

Krňačkové preteky v Jasnej otvoril včera ceremoniál na námestí v Brezne


Plagát podujatia


Medzinárodné krňačkové preteky, ktoré na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry odštartujú dnes, otvoril včera slávnostný ceremoniál. Okrem povzbudivých slov sa pretekári a diváci môžu tešiť na rôzne súťaže späté priamo s tradíciami a využitím krňačiek pri práci našich predkov.


Ako informoval brezniansky magistrát, atmosféru dotvorili hudobné, spevácke i tanečné folklórne vystúpenia. Pri mestskej veži bude stála rampa zhotovená zo snehu a návštevníci si tak mohli vychutnať ukážkové jazdy krnohárov.       

Štvrtý ročník tradičného podujatia o Veľkú cenu Jasnej štartuje dnes o 12.00 h na Kosodrevine s cieľom v Krupovej.       

"Preteky na krňačkách sú v prvom rade zábavným i adrenalínovým zážitkom pre pretekárov, a taktiež výborným lákadlom pre divákov ako stráviť deň v krásnom horskom prostredí a povzbudiť súťažiacich zo Slovenska, Nemecka i Švajčiarska. Práve pre nich je pripravená 2500 metrov dlhá trať s prevýšením 400 metrov," uviedli zástupcovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie. Na svahu nebude chýbať dobré jedlo, ľudová hudba a zábava.       

Podľa OOCR lákadlom pre divákov budú aj najväčšie krnohy na svete, s ktorými sa pochváli švajčiarska posádka. Ich dĺžka je 6,4 a šírka 2,48 metra, výška rohov dosahuje 2,8 metra a vážia 520 kilogramov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
23.03.2020
V stredisku Jasná plánujú postaviť ubytovací komplex "Škriatkov les"
V turisticko-rekreačnom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách plánuje postaviť spoločnosť Iso Invest ubytovací komplex "Škriatkov les", apartmány a chatu. Vyplýva to zo zámeru, ktorý je predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
23.02.2023
Na južných svahoch Chopku v sobotu opäť odštartujú krňačkové preteky
Po dvojročnej pauze sa na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách uskutočnia v sobotu (25. 2.) tradičné preteky na krňačkách.
viac
30.06.2023
Svahy na Chopku v Nízkych Tatrách bude spásať stádo 40 oviec
Svahy na severnej strane Chopku v Demänovskej doline budú aj toto leto spásať ovce. Návštevníci Nízkych Tatier ich uvidia od soboty 1. júla v lokalite Priehyba.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %