Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2024 05:10

Krajskí poslanci schválili nové investičné aktivity na Záhorí


Snímka zdroj:www.nazahori.sk


Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom 11. zasadnutí schválilo nové investičné aktivity v okrese Skalica. Prvýkrát v rámci aktuálneho funkčného obdobia zasadali poslanci mimo Úradu TTSK, v priestoroch zámku v Holíči.


"Súčasťou schváleného rozpočtu sú aj projekty na Záhorí, ktoré plánujeme zrealizovať. Patrí k nim vybudovanie multifunkčného ihriska v areáli Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici, na Spojenej škole v Holíči zrekonštruujeme strechu a zabezpečíme debarierizáciu. Čoskoro nás čaká potrebná rekonštrukcia mosta ponad Chvojnicu pri Holíči, ktorú rozbehneme po zrealizovaní verejného obstarávania," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič. Obnovou prejde aj kilometrový úsek cesty III. triedy cez obec Petrova Ves smerom na Letničie.         

Zástupkyňa predsedu kraja Veronika Buc potvrdila, že v zozname investícií do rozvojových aktivít v okrese Skalica sa nachádzajú aj projekty zamerané na skvalitnenie sociálnej starostlivosti. "V Zelenom dome v Skalici zrealizujeme nadstavbu pavilónov, čím rozšírime kapacitu tohto zariadenia sociálnych služieb. Modernizáciou prejde Domov dôchodcov a Domov sociálnych služieb v Holíči, kraj sa bude finančne spolupodieľať aj na modernizácii gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Fakultnej nemocnice Agel v Skalici," skonštatovala Buc.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2018
Krajskí poslanci schválili rozpočet na budúci rok
Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom viac ako 206 miliónov eur. Krajskí poslanci ho schválili na pondelkovom rokovaní.
viac
24.09.2020
Snina chce štátnu pomoc použiť na investičné akcie
Mesto Snina chce štátnu pomoc v podobe návratnej finančnej výpomoci vo výške 447 576 eur použiť na viaceré investičné akcie. O schvaľovaní prijatia pôžičky i o zámere samosprávy s jej využitím budú mestskí poslanci rozhodovať na svojom zasadnutí vo štvrtok popoludní.
viac
21.10.2020
Krajskí poslanci schválili piatu zmenu rozpočtu
V poradí piatu zmenu rozpočtu schválili na pondelkovom (19. 10.) rokovaní prešovskí krajskí poslanci.
viac
21.10.2020
Holíč prijme finančnú výpomoc štátu vo výške 239 000 eur
Mesto Holíč prijme v súvislosti s výpadkom dane z príjmov fyzických osôb v dôsledku pandémie nového koronavírusu finančnú výpomoc štátu vo výške 239 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %