Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.12.2020 08:00

Krajská organizácia cestovného ruchu vyhlásila súťaž návrhov risografík


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnú súťaž návrhov risografík, ktoré majú ilustrovať zaujímavosti a príbehy regiónov Trnavského kraja, vyhlásila 28. decembra Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informovalo o tom komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Výsledkom súťaže bude kolekcia piatich až 15 víťazných návrhov vytvorených ľubovoľnou technikou. „Každý z nich bude ohodnotený finančnou odmenou 1000 eur. Časť aktivít a propagácie kraja ako turistickej destinácie sa presunula do online priestoru v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19. Zároveň mnohé z nich dostali novú podobu. V týchto súvislostiach sme sa rozhodli podporiť miestny kreatívny a kultúrny priemysel a vyhlásiť súťaž návrhov risografík na tému Trnavský kraj príbehov,” uviedol predseda KOCR Trnavský kraj a zástupca predsedu TTSK Pavol Kalman.

Ako doplnil, víťazné návrhy budú po vytlačení vystavené v turistických informačných centrách, kde si ich budú môcť návštevníci zakúpiť. Cieľom súťaže je vytvoriť signovanú autorskú kolekciu diel vytlačených technikou risografie v limitovanom počte do 200 kusov. Tematicky by mali návrhy zobrazovať to turisticky najatraktívnejšie z okolia Hlohovca, Piešťan, Trnavy, Záhoria a Žitného ostrova.

Každý autor môže do súťaže predložiť päť rozdielnych návrhov, ktoré by mali byť čo najvernejším náhľadom finálneho diela. V návrhu je možné použiť sútlač maximálne troch farieb z farebnej palety ôsmich dostupných. Uzávierka súťaže je 15. februára 2021 a jej výsledky budú zverejnené v priebehu marca. Presné technické špecifikácie a podmienky súťaže sú dostupné na www.krajzazitkov.sk/sutaz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
19.10.2021
KOCR Trnavský kraj pripravila dušičkový zážitok na Dunaji
Splav pod názvom Dunajský svetlonos, ktorý pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, sa uskutoční na mieste, kde sa zvyčajne v tomto termíne rieky nesplavujú.
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %