Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
21.08.2024 09:00

Kraj otvoril 16 kilometrov ciest v okresoch Detva a Lučenec


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v utorok odovzdali do užívania viac ako 16 kilometrov zrekonštruovaných ciest v okresoch Detva a Lučenec.


Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková. Dodala, že rekonštrukciou prešlo aj osem mostov, zahŕňala aj obnovu cestného násypu pred obcou Horný Tisovník v Detvianskom okrese. "Cena za celú rekonštrukciu presiahla 9,2 milióna eur a možná bola najmä vďaka tomu, že viac ako 6,6 milióna eur sa podarilo získať z eurofondov," povedal predseda BBSK Ondrej Lunter. Zhotoviteľom stavby bola spoločnosť Colas Slovakia.         

Podľa hovorkyne tieto obnovené úseky nadväzujú na ďalšie vo Veľkokrtíšskom okrese, ktoré BBSK odovzdal do užívania začiatkom leta. Bolo to 31 kilometrov zrekonštruovaných ciest, do ktorých investoval kraj 17,5 milióna eur. Obnovili tak strategické cesty druhej triedy v okrese. Zhotoviteľmi stavby boli spoločnosti Skanska SK a Viakorp. Rekonštrukcia zahŕňala 19 mostných objektov, lávky pre peších, 74 priepustov a deväť obojstranných autobusových nástupíšť. Bolo to aj 14 priechodov pre chodcov s bezbariérovou úpravou a príslušné osvetlenie.         

Lunter zdôraznil, že v súčasnosti je tak úplne zrekonštruovaná takmer celá cesta druhej triedy, ktorá spája okresné mestá Veľký Krtíš a Lučenec a celú južnú časť cesty od Dolnej Strehovej po Vígľaš. Na ňu potom nadväzuje severná časť cesty, ktorá pokračuje od Zvolenskej Slatiny až do Banskej Bystrice. "To je viac ako 60 kilometrov kompletne zrekonštruovaných ciest v hodnote 35 miliónov eur," podotkol.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
03.08.2019
Banskobystrickej doprave pomôže zrekonštruovaná cesta k nemocnici
Kraj zrekonštruoval úseky na cestách z Kremnice na Skalku, z Banskej Bystrice na Kordíky, Králiky, Španiu Dolinu a Tureckú. Súčasťou rekonštrukcie sú aj veľmi frekventované úseky ciest v Banskej Bystrici na Tajovského ulici.
viac
29.12.2020
NSK plánuje na budúci rok preinvestovať desiatky miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2021 investície do viacerých oblastí. Aj napriek tomu, že pre pandémiu ochorenia COVID-19 očakáva výpadok príjmov, na investičné akcie vyčlenil desiatky miliónov eur.
viac
04.06.2021
Banskobystrická župa pokračuje v historicky najväčšej rekonštrukcii ciest
Takmer 600 kilometrov zrekonštruovaných ciest II. a III. triedy z vlastných zdrojov bude mať na svojom území Banskobystrický samosprávny kraj ku koncu tohto kalendárneho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %