Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.05.2023 10:35

Košická MHD bude od júna drahšia, cestujúci si môžu kúpiť doplnkové lístky


Ilustračná snímka.


Košickú mestskú hromadnú dopravu (MHD) čaká od júna zdraženie cestovného. Cestujúca verejnosť si k doterajším cestovným lístkom (CL) bude môcť zakúpiť doplnkové v hodnote 0,05 alebo 0,10 eura.


Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková s tým, že v súvislosti so zmenou tarify budú automaty na CL v stredu (31. 5.) nefunkčné. Od štvrtka (1. 6.) začnú platiť aj ďalšie zmeny v MHD.

DPMK cestujúcim odporúča využiť už zakúpené CL do konca mája. "V prípade potreby je možné k aktuálne platným lístkom dokúpiť si lístky v hodnote päť a desať centov. Označené CL od 1. júna tak budú platné, ak ich výsledná hodnota bude korešpondovať s cenami podľa nového sadzobníka. Žiadame cestujúcich, aby tieto kombinované lístky označili v čo najkratšom možnom intervale za sebou," vysvetlila Bujňáková. Uvedené doplnkové CL si bude možné zakúpiť od štvrtka do konca augusta v Zákazníckych centrách DPMK na Bardejovskej a Rooseveltovej ulici.

V súvislosti s prechodom na nový sadzobník tiež upozorňuje, že v stredu od 6.00 h do polnoci budú postupne odstavené všetky automaty na predaj CL v meste. Opätovne ich spustia vo štvrtok.

Zdraženie sa dotkne viacerých druhov CL. Napríklad papierový 30-minútový CL bude stáť po novom jedno euro a virtuálny cestovný lístok či lístok zakúpený prostredníctvom bezkontaktnej čipovej karty 0,89 eura. Okrem iného zdražie aj 60-minútový SMS CL, a to na sumu 1,50 eura.

Bujňáková dodala, že od júna sa zároveň v oboch smeroch presunie zastávka "Klimkovičova" na prepojovaciu komunikáciu z Moskovskej a zastávka "Pri prachárni, obchodné centrá" bude vo všetkých svojich polohách na znamenie. Zmeny sa dotknú aj školského spoja linky č. 11 zo zastávky Važecká, ktorého odchod bude po novom o 15.55 h, čo si vyžiada aj ďalšie drobné úpravy. Od júna budú zároveň počas voľných dní a sviatkov na linke č. 29 vypravované kĺbové autobusy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2017
Počas Európskeho týždňa mobility môžu vodiči cestovať MHD zadarmo
Košický dopravný podnik sa pravidelne zapája do Európskeho týždňa mobility (16. - .22. 9. 2017). Bude tomu tak aj tento rok. Osvetová kampaň je zameraná na podporu alternatívnych druhov dopravy (bicykle, kolobežky a pod.) a využívanie mestskej hromadnej dopravy.
viac
14.12.2017
Cestovné poriadky MHD v Košiciach súčasťou Máp Google
Dopravný podnik mesta Košice v spolupráci so spoločnosťou Google spustili v Košiciach funkciu Verejná doprava na Mapách Google. Odteraz si obyvatelia a návštevníci môžu vyhľadať najvhodnejšie spojenie prostredníctvom mestskej hromadnej dopravy priamo v mobilných zariadeniach či cez počítač.
viac
04.06.2021
V košickej MHD pribudne 15 nových autobusov
Po košických cestách by malo ešte tento rok jazdiť 15 nových autobusov MHD. Stáť by mali necelých 3,15 milióna eur. Potvrdil to primátor mesta Jaroslav Polaček.
viac
23.06.2023
Od júla budú všetky zastávky MHD v Košiciach na znamenie
Od 1. júla budú všetky zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach na znamenie. Cieľom je optimalizácia výdavkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %