Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.07.2021 02:20

Konzultácie EÚ k ceste transformácie cestovného ruchu do roku 2030


Ilustračná snímka.


Komisia vyzýva zainteresované subjekty, aby sa zúčastnili na procese spoluvytvárania agendy EÚ pre cestovný ruch a podieľali sa na návrhoch konkrétnych aktivít, cieľov a záväzkov na odvetvovej, národnej a regionálnej úrovni ekosystému cestovného ruchu. Online dotazník je možné vyplniť do 15. 9. 2021


Aktualizácia priemyselnej stratégie EÚ zdôrazňuje potrebu urýchliť zelený a digitálny prechod priemyslu EÚ a jeho ekosystémov.

Európska komisia vyzýva členské štáty k účasti pri spoluvytváraní cesty prechodu pre odolnejší, inovatívnejší a udržateľnejší ekosystém cestovného ruchu. Zámerom Komisie je zahrnúť do tohto procesu čo najširšiu skupinu zainteresovaných subjektov z verejného aj súkromného sektora.

S cieľom iniciovať tento proces Komisia pripravila pracovný dokument (Scenarios towards co-creation of transition pathway for tourism for a more resilient, innovative and sustainable ecosystem), ktorý načrtáva možné scenáre prechodu k odolnejšiemu, udržateľnému a inovatívnemu ekosystému cestovného ruchu do roku 2030.

Komisia vyzýva zainteresované subjekty, aby sa zúčastnili na procese spoluvytvárania agendy EÚ pre cestovný ruch a podieľali sa na návrhoch konkrétnych aktivít, cieľov a záväzkov na odvetvovej, národnej a regionálnej úrovni ekosystému cestovného ruchu. Komisia sa zaujíma aj o hodnotenie rozsahu, nákladov, prínosov a podmienok požadovaných aktivít, ktoré majú sprevádzať dvojitú transformáciu európskeho cestovného ruchu.

Príspevok k danej problematike možno zdieľať prostredníctvom vyplnenia online dotazníka do 15. septembra 2021.

Na základe výsledkov tohto prieskumu sa Komisia ďalej sústredí na prehĺbenie diskusie so zainteresovanými stranami v rámci špecializovaných workshopov, ktoré sú naplánované na jeseň.

Autor: (mindop.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2020
Prieskum využívania digitálnych služieb v online priestore
Sekcia digitálnej agendy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR pripravila a spustila dotazník na zistenie názorov a skúseností s poskytovaním alebo využívaním digitálnych služieb v online priestore. Zapojiť sa môžete do 14. januára 2021.
viac
08.03.2021
Európska komisia: Správa o rodovej rovnosti v EÚ za rok 2021
Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien Komisia uverejnila správu o rodovej rovnosti v EÚ za rok 2021, ktorá poukazuje na negatívny vplyv pandémie COVID-19 na ženy.
viac
25.03.2021
Verejná konzultácia o novej stratégii EÚ pre pôdu
Európska komisia spustila verejnú online konzultáciu o vývoji novej stratégie EÚ v oblasti pôdy. Občania, organizácie a príslušní aktéri sa môžu zúčastniť verejnej konzultácie do 27. apríla 2021.
viac
17.06.2021
Únia schválila digitálny COVID preukaz EÚ
Predsedovia troch inštitúcií EÚ, Európskeho parlamentu, Rady EÚ a Európskej komisie, sa tento týždeň zúčastnili na oficiálnom podpísaní nariadenia o digitálnom COVID preukaze EÚ, čím zavŕšili legislatívny proces.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %