Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
17.12.2019 08:10

Komunitné granty podporia sumou 120-tis. eur 25 projektov na Slovensku


Komunitné granty Nadácie VÚB - logo


Stodvadsaťtisíc eur si prerozdelí 25 projektov, ktoré uspeli v rámci iniciatívy Komunitné granty Nadácie VÚB. V takmer každom kraji budú finančne podporené tri projekty.


 Výnimkou je Prešovský kraj, kde 5000 eur získajú štyri projekty, ktoré si miestni susedia a podporovatelia zvolili za najpotrebnejšie a najžiadanejšie v oblasti komunitnej filantropie a ochrany životného prostredia.       

"Gratulujeme autorom 25 víťazných nápadov, ktorí dokázali najviac nadchnúť svoje komunity. Veríme, že náš grantový vklad do ich projektu využijú čo najlepšie v prospech iných ľudí a budúcnosti našej planéty. Tešíme sa na realizáciu ich vízií," poznamenal predseda Správnej rady Nadácie VÚB Alexander Resch.       

Do hlasovania sa zapojilo viac ako 47-tis. obyvateľov Slovenska. Tí vyberali spomedzi šiestich súťažných projektov v každom z ôsmich krajov, ktoré vybrala nezávislá odborná komisia celkovo spomedzi 269 projektových zámerov. Grant vo výške 5000 eur získali podľa pravidiel programu tri projekty s najväčším počtom hlasov v každom kraji. Zaujímavá situácia nastala podľa nadácie v Prešovskom kraji, kde sa na rozhodujúcej hranici ocitli dva projekty s identickým počtom hlasov. Organizátori programu preto urobili výnimku a v tomto kraji podporili štyri komunitné projekty.       

Najaktívnejší boli podľa výsledkov hlasovania obyvatelia Žilinského a Trenčianskeho kraja.       

Piaty ročník programu Komunitné granty bol zameraný na prípravu projektov zaoberajúcich sa komunitnou spoluprácou so sociálne znevýhodnenými, hendikepovanými spoluobčanmi a seniormi či aktivít smerujúcich k čistejšiemu a zelenšiemu životnému prostrediu alebo ekovzdelávaniu. Zoznam všetkých víťazných projektov v rámci jednotlivých krajov Slovenska spolu s bližšími informáciami je zverejnený na webovej stránke www.komunitnegranty.sk.       

Víťazné komunitné aktivity by mali byť postupne realizované od jari do jesene budúceho roka.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2017
Tri komunitné projekty v Žilinskom kraji podporí Nadácia VÚB
Projekty Detské Hviezdne noci Filmového klubu Bytča, Švošovská zvernica obce Švošov a Revitalizujme spolu oddychovú zónu na Lietavskom hrade! Združenia na záchranu Lietavského hradu podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.
viac
29.11.2017
Z Komunitných grantov vznikne Montessori dielnička i ihrisko pre deti
Obyvatelia miest a obcí v Nitrianskom kraji vybrali tri projekty, ktoré získajú grant 3000 eur na realizáciu nápadu zameraného na zlepšenie komunitného života v kraji.
viac
26.11.2018
Začína hlasovanie o 200-tisícovú podporu pre 32 komunitných nápadov
Ľudia, ktorým nie je ľahostajné verejné dianie vo svojom okolí, môžu oddnes prideliť hlas niektorému z 8 komunitných projektov v každom z 8 krajov Slovenska. Rozhodnú tak o tom, medzi ktoré verejnoprospešné aktivity rozdelí Nadácia VÚB 200 000 eur.
viac
20.12.2022
Osem projektov podporili envirograntmi, z toho štyri v BBSK
Osem projektov bolo podporených envirograntmi v celkovej výške 50 000 eur, z toho štyri projekty v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %