Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.07.2022 02:50

Kežmarok patrí festivalu Európske ľudové remeslo


Ilustračná snímka


Jubilejný 30. ročník festivalu Európske ľudové remeslo sa počas tohto víkendu (8. – 10. júla 2022) koná v Kežmarku. Na slávnostnom otvorení a sprievode sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.


Počas troch dní čaká návštevníkov a obyvateľov Kežmarku skutočne bohatý program. „Tento jubilejný ročník venujeme všetkým remeslám a teda pracovitým a statočným remeselníkom, ako aj všetkým pracujúcim ľuďom. Oživovanie a udržiavanie tradičných ľudových remesiel vnímame ako svoju milú povinnosť, prejav obdivu, vďaky a úcty. Remeselná výroba má v našom meste bohatú históriu. V historických časoch slávy malo naše kráľovské mesto viac ako 40 remeselných cechov,“ povedal v príhovore počas slávnostného otvorenia v piatok 8. júla 2022 riaditeľ festivalu a primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
13.07.2019
Na 29. ročníku EĽRO sa predstaví takmer 1000 účinkujúcich
Slávnostným sprievodom mestom v piatok odštartoval 29. ročník festivalu Európske ľudové remeslo. Počas troch dní sa v Kežmarku na jednom z najväčších podujatí svojho druhu v strednej Európe predstaví takmer tisícka účinkujúcich.
viac
24.11.2020
Vďaka aplikácii Virtuálny dizajn ožíva umenie v uliciach
Prechádzka ulicami Kežmarku môže byť od pondelka vďaka mobilnej aplikácii "Virtuálny dizajn festival Kežmarok" zaujímavejšia. Po nasnímaní obrázka umiestneného na viacerých miestach v meste objekt priamo na displeji pred očami diváka "ožije".
viac
08.06.2023
Mesto už deviatykrát ožije Festivalom študentského remesla
Mesto Kežmarok ožije už deviatykrát atmosférou stredoveku, vytvoria ju mladí študenti z celého Slovenska. Vo štvrtok a v piatok (8. - 9. 6.) sa tam koná Festival študentského remesla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %