Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.10.2020 02:50

Karpatská nadácia podporí základné školy a učiteľov na východnom Slovensku


Karpatská nadácia


Karpatská nadácia finančne podporí základné školy a učiteľov na východnom Slovensku. Školy, ktoré chcú urobiť svoj vzdelávací proces kreatívnejší a pútavejší, majú možnosť získať od nadácie finančnú podporu v rámci programu Škola budúcnosti.


Úspešní žiadatelia môžu získať pre svoj projekt podporu až 2500 eur. TASR o tom informoval Ján Melikant z Karpatskej nadácie s tým, že program celkovo prerozdelí 20.000 eur.       

Ako ďalej ozrejmil, o finančnú podporu sa môžu uchádzať aj učitelia základných škôl. V rámci programu Učiteľ/ka budúcnosti môžu na svoje inovatívne projekty získať osobný grant až 1000 eur, pričom až 20 % z poskytnutého grantu môžu použiť na ohodnotenie vlastnej práce na projekte.       

„Karpatská nadácia vníma nedostatočnú pripravenosť a schopnosť vzdelávacích systémov reagovať na rýchlo sa meniace potreby vzdelávania a prípravy detí a mladých ľudí na život v 21. storočí. Preto v tejto oblasti vyvíjame vlastné riešenia. Cez naše programy chceme podporiť progresívne školy a učiteľov, ktorí prichádzajú s vlastnou iniciatívou a kreatívne menia systém vzdelávania vo vlastnom bezprostrednom okolí,“ uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.       

Oba programy podľa jej slov spustili vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life od Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Viac informácií o oboch programoch je možné nájsť na webstránke nadácie www.karpatskanadacia.sk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Karpatská nadácia rozdelila z Nadačného fondu Getrag takmer 40 000 eur
Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región, ktorý administruje košická Karpatská nadácia (KN) a je financovaný z asignácie dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions (GFT) Slovakia, prerozdelil 36 600 eur.
viac
11.03.2021
Ministerstvo školstva investuje ďalších 8 miliónov eur na asistentov učiteľa
Ministerstvo školstva spúšťa premenu poradenského systému pre deti a žiakov. Súčasný rozdvojený systém postupne nahradí systém, v ktorom dieťa dostane komplexnú starostlivosť „pod jednou strechou“.
viac
10.01.2022
Program Spoločne pre región podporí projekty na východe sumou 30 000 eur
Grantový program Spoločne pre región v tomto roku rozdelí 30 000 eur na podporu lokálnych verejnoprospešných projektov na východnom Slovensku.
viac
05.12.2022
Nadácia ZSE prerozdelí 124 tis. eur medzi výnimočné školy a pedagógov
Nadácia ZSE rozdelí 124 tis. eur na podporu aktívnych učiteľov s inovatívnym prístupom, ktorí sú inšpiráciou nielen pre svojich žiakov ale aj pre ďalších kolegov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %