Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
06.07.2022 10:35

Kancelária zastúpenia Trnavského kraja v Bruseli je už oficiálne otvorená


Centrum Bruselu. Snímka zdroj: (tasr).


Kanceláriu svojho zastúpenia v Bruseli otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) oficiálne počas 150. plenárneho zasadnutia Európskeho výboru regiónov v závere júna.


Sídli v rovnakej budove ako zastúpenia Bratislavského a Košického samosprávneho kraja. Predseda TTSK Jozef Viskupič považuje za dôležité, že svoje záujmy môže kraj presadzovať v centre politického diania Európy.

"K slávnostnému otvoreniu našej bruselskej kancelárie sme pre pandemické obmedzenia pristúpili minulý týždeň. Zviditeľňujeme tak potenciál kraja v oblasti cestovného ruchu alebo výskumu a inovácií, ktorý nachádza pochopenie v Európskom výbore regiónov. Nadviazali sme cenné kontakty, ktoré využívame v prospech rozvoja. Vďaka pôsobeniu našej kancelárie sme sa zapojili do medzinárodných sietí regiónov, ktoré nám umožňujú zvýšiť náš vplyv na rozhodnutia európskych inštitúcií," uviedol Viskupič. TTSK získava tiež, ako dodal, informácie o príležitostiach na spoluprácu alebo európske zdroje, ktoré sprostredkúva viacerým socioekonomickým partnerom v regióne. Na otvorení sa zúčastnili viacerí europoslanci a zástupcovia inštitúcií Európskej únie, diplomatických misií, regiónov či ich združení.

V rámci pracovnej cesty do Bruselu sa Viskupič stretol so slovenskými europoslancami Petrom Pollákom a Ivanom Štefancom, s ktorými preberali možnosti spolupráce. Spolu so zástupcom predsedu Józsefom Berényim sa zúčastnili na stretnutí slovenskej a českej národnej delegácie v Európskom výbore regiónov, kde diskutovali o piatich prioritách českého predsedníctva Rady EÚ, a aj na ďalších stretnutiach.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
V Trnave otvorili unikátne špecializované zariadenie pre autistov
Krízové centrum v Trnave sa zmenilo na zariadenie pre deti s autizmom. Transformáciu služieb si vyžiadala skutočnosť zvyšujúceho sa počtu detí, ktoré potrebujú takéto služby. Môžu ich využívať rodiny s deťmi z celého kraja.
viac
02.06.2020
V Bojniciach obnovia činnosť turisticko-informačnej kancelárie
Bojnická samospráva od tohto týždňa obnoví prevádzku turisticko-informačnej kancelárie (TIK). Styčný bod pre turistov v centre cestovného ruchu na hornej Nitre bol zatvorený viac ako rok, a to vrátane minuloročnej letnej turistickej sezóny.
viac
11.06.2020
TTSK zmodernizoval cestu medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom
Trnavský župan Jozef Viskupič uviedol do užívania zrekonštruovaný a zmodernizovaný úsek cesty II/573 medzi obcami Šoporňa a Dlhá nad Váhom. Obsahuje aj zabudované moderné bezpečnostné prvky.
viac
04.01.2021
TTSK otvoril dotačnú výzvu v objeme 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vypísal výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu samosprávneho kraja. Výzva je smerovaná na podporu aktivít a rozvoja kraja v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %