Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
27.09.2024 02:05

Jesenná konferencia Slovenského plynárenského a naftového zväzu


Snímka zdroj: ZMOS


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa zúčastnil na Jesennej konferencii Slovenského plynárenského a naftového zväzu, ktorá sa 26. a 27. septembra 2024 koná vo Vysokých Tatrách.


V panelovej diskusii so zástupcom SPP distribúcia, Slovenského zväzu výrobcov tepla a Ministerstva dopravy SR viedli veľmi aktívnu rozpravu v kontexte zachovania zdravého rozumu pri implementácii jednotlivých foriem obnoviteľných zdrojov energie v kombinácii s plynom, ktorý je najčistejším fosílnym palivom s najmenšou uhlíkovou stopov. 

„Zároveň som informoval viac ako 200 účastníkov konferencie o aktuálnom stave v samospráve a dopadoch všetkých doterajších rozhodnutí vlád v ostatných rokoch na kvalitu života občanov našich miest a obcí. Veľmi zlá ekonomická situácia samospráv bude determinovať možnosti miest a obcí v oblasti kofinancovania projektov zameraných na energetickú efektívnosť,“ zdôraznil predseda ZMOS Jozef Božik.

„Apeloval som na vysokú mieru racionality s cieľom zachovania života priemyslu, ale aj života občanov, v nadväznosti na avizované ďalšie opatrenia súvisiace s Európskou zelenou dohodou(European Green Deal), ktoré môžu Slovensku ublížiť,“ informoval Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2017
Do roku 2021 pripravuje SVP protipovodňové stavby za 320 miliónov eur
Využiť možnosti financovania z posledného obdobia európskych štrukturálnych fondov či budovanie ďalších protipovodňových opatrení. To sú ciele, s ktorými do nasledujúceho obdobia vstupuje Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pripomínajúci si 20. výročie svojho založenia.
viac
22.09.2021
Zelené Slovensko na Expo Dubaj 2020
Prvý týždeň svetovej konferencie v Slovenskom pavilóne EXPO DUBAI 2020 v Spojených arabských emirátoch bude patriť Ministerstvu životného prostredia SR.
viac
28.10.2023
ZMOS so Slovenským plynárenským a naftovým zväzom pripravil Enviroakadémiu
Ďalšie podujatie Enviroakadémie sa uskutočnilo v stredu, 25. októbra 2023, online formou v spolupráci Slovenským plynárenským a naftový zväzom.
viac
23.01.2024
Ako efektívne dekarbonizovať bez dopadu na životnú úroveň obyvateľov Slovenska
Slovenský naftový a plynárenský zväz pozýva členské mestá a obce ZMOS na workshop na tému Ako efektívne dekarbonizovať bez dopadu na životnú úroveň obyvateľov Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %