Nedeľa 07.07.2024
Dnes má meniny 
Oliver
°C
03.07.2024 05:05

Investor chce v Galante postaviť dva bytové domy pozostávajúce z 84 bytov


Ilustračný obrázok, zdroj: mesto Galanta


V Galante plánuje investor postaviť dva samostatne stojace bytové domy pozostávajúce spolu z 84 bytových jednotiek. Vyplýva to zo zámeru s názvom Bytové domy V2, ktorý spoločnosť Cossette SK predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


"Cieľom realizácie predmetným stavieb je rozšírenie oblasti o nové možnosti bývania v bytových domoch na území novovznikajúcej štvrte mesta Galanta," uviedol investor v zámere. Ide o lokalitu na severovýchode mesta, vedľa existujúceho futbalového štadióna, medzi Ulicou kapitána Nálepku a Šaľskou.         

Bytové domy by mohli mať sedem podlaží. Súčasťou výstavby majú byť aj pivničné kobky a parkovacie státia. Odhadové investičné náklady na výstavbu predstavujú desať miliónov eur bez DPH. Termín začatia výstavby predpokladá investor v štvrtom kvartáli 2026 a ukončenie o dva roky neskôr.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
16.03.2022
Pustnúcu bývalú polikliniku chce investor prebudovať na byty
Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly sa môžu zmeniť na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý by chcel objekt získať do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. O jeho návrhu budú ešte rokovať mestskí poslanci.
viac
03.08.2022
Mesto začalo s výstavbou troch bytových domov
Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.
viac
19.02.2024
Súkromní investori plánujú v Partizánskom postaviť 228 domov a bytov
Súkromní investori plánujú v partizánskej mestskej časti Šimonovany postaviť 123 nových rodinných domov a 105 bytov v nízkopodlažných domoch. O zámere pod názvom Nové Šimonovany informoval primátor Jozef Božik v nadväznosti na rokovania s investormi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %