Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.03.2021 02:10

Incheba ponúka vláde priestory na vakcinačné centrum či nemocnicu


Snímka zdroj: Wikipédia


Bratislavské výstavisko Incheba ponúka vláde priestory na zriadenie vakcinačného centra, dočasnej nemocnice či priestory na okamžité využitie pre krízové situácie.


Tvrdí, že má strategickú polohu uprostred hlavného mesta s dobrým dopravným napojením, dostatkom parkovacích miest i možnosť zabezpečiť efektívnu logistiku a hygienické štandardy. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Martina Macková.       

"Priestory, ktorými disponujeme, majú unikátne logistické, bezpečnostné a materiálne kapacity, a štátu ich ponúkame na okamžité využitie. Ponúkame ich len za úhradu nákladov," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Incheba Alexander Rozin ml.       

V Bratislave začína cez víkend fungovať veľkokapacitné očkovacie centrum, najväčšie na Slovensku, v priestoroch Národného futbalového štadióna. Otvára ho tam Bratislavský samosprávny kraj. Slúžiť bude všetkým obyvateľom kraja. Nové centrum by malo vedieť zaočkovať denne 2000 až 2500 ľudí.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2019
Počas letných prázdnin pripravilo CVČ Kuzmányho pre deti zaujímavé aktivity
Centrum voľného času na Kuzmányho ulici, ktorého zriaďovateľom je mesto Žilina, si pre deti a mládež pripravilo počas letných prázdnin širokú ponuku letných táborov.
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
25.03.2021
Handlovská nemocnica ponúka odbornú prax pre medikov a budúce sestry
Handlovská nemocnica ponúka odbornú prax pre študentov medicíny, budúce sestry a zdravotných asistentov.
viac
04.05.2021
Nemocnica otvorila prvé centrum postcovidovej starostlivosti
Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky otvorila vo svojich priestoroch centrum postcovidovej starostlivosti. Zriadenie centra súvisí s nárastom počtu pacientov, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a následky pociťujú dlhé mesiace.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %