Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
29.07.2024 02:05

Hry a letné aktivity v parku zažijú deti v Dolnom Kubíne bezplatne


Foto:TASR-Miroslava Mlynárová


Aktivity pre deti, atrakcie či tvorivé dielne pripravujú každú prázdninovú stredu v dolnokubínskom Parku Martina Kukučína. Súčasťou podujatia je po novom aj poznávanie mesta formou hry s mapou.


Program má úspech, okrem Dolnokubínčanov ho prichádzajú zažiť aj obyvatelia okolitých obcí. Uviedol to primátor Ján Prílepok.

"Zväčša máte pre deti cez prázdniny nejaký program na víkend, napríklad akvapark, hrad, zoo, ale v strede týždňa hľadáte nejakú zmysluplnú aktivitu. Preto sme sa rozhodli, že sa zídeme vždy v strede týždňa a v strede mesta," povedal pre TASR primátor.         

Tohtoročnou novinkou je mapa pre návštevníkov, ktorí si tak môžu prezrieť rôzne organizácie v meste a získať pečiatky. Na záver sa zapoja do tomboly. "Každý piatok sa v meste koná detský živý večerníček, živé detské divadielko. Počas tohto podujatia sa vždy vylosuje spomedzi tombolových lístkov nejaká drobná odmena pre deti, ktoré ho navštívia," priblížil Prílepok.         

Na podujatie s každým rokom zavíta čoraz viac ľudí. "Prichádzajú z celého okolia. Nielen z okolitých obcí, ale aj z väčšej vzdialenosti. Všetko je tu bezplatné, aby to bolo aj finančne nenáročné pre rodiny alebo starých rodičov, ktorí majú zverené deti počas prázdnin do opatery," poznamenal primátor. Vyzdvihol, že celé podujatie pripravujú dobrovoľníci spolu s organizáciami. Aj vďaka ich úsiliu môže byť Leto v parku bezplatné.         

Podľa Petra Jonáka z občianskeho združenia Krajší Kubín podujatie ponúka viacero aktivít, ako sú nafukovacie vrecia, deky v tráve, veľké šachy, penová maxi stavebnica či maľovanie pre najmenších. Tento rok sa doň zapojilo 16 rôznych organizácií a združení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2019
Zamestnanci MsÚ budú úradovať v parku, chcú byť bližšie k ľuďom
Posledné dve augustové stredy budú pracovníci odboru sociálnych vecí a rodiny z dolnokubínskej radnice úradovať v Parku Martina Kukučína. Obyvateľom poskytnú užitočné informácie a služby súvisiace prevažne so začiatkom školského roka.
viac
16.08.2023
Dolnokubínčania môžu žiadať o príspevok pri nástupe dieťaťa na školskú dochádzku
Mesto Dolný Kubín poskytuje jednorazový finančný príspevok na nákup školských potrieb pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. Príspevok je kategorizovaný podľa toho, či ide do školy prvé, druhé alebo ďalšie dieťa.Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora.
viac
15.11.2023
Dolnokubínske denné centrum na dva dni otvorí brány verejnosti
Dolnokubínske denné centrum na ulici Obrancov mieru si pripravilo pre verejnosť deň otvorených dverí. Uskutoční sa v stredu 15. a vo štvrtok 16. novembra od 10.00 do 18.00 h.
viac
08.07.2024
Na svoje si prídu nadšenci kníh, histórie, vesmíru či malí kreatívci
Kultúrne inštitúcie, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, pripravili aj tento rok počas letných prázdnin zaujímavé aktivity pre deti rôznych vekových kategórií. Vo forme denných táborov zabavia tých najmenších v priebehu júla aj augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %