Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.04.2023 07:45

Hriňová sa chce uchádzať o nenávratné financie pre viaceré projekty


Mesto Hriňová.


Mesto Hriňová v Detvianskom okrese sa chce uchádzať o nenávratné finančné prostriedky pre viaceré projekty. Potvrdil to primátor mesta Stanislav Horník s tým, že medzi ne patrí napríklad rozvoj verejnej dopravy v Hriňovej.


Pripomenul, že projekt by bol na zlepšenie dostupnosti autobusovej dopravy mesta Hriňová a odhadované náklady sú 650 000 eur. "Cieľom je zlepšenie dostupnosti služieb verejnej dopravy vo vidieckych sídlach Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK)," podotkol. Poznamenal, že by to bolo kúpou troch ekologických vozidiel s 38 miestami pre cestujúcich vrátane miest na státie. Zdôraznil, že autobusy by boli s pohonom na zemný plyn (CNG). Horník zároveň uviedol, že v rámci tohto projektu by chceli do budúcnosti vybudovať aj malú plniacu stanicu CNG pre autobusovú dopravu. "Orientačné náklady sú 50 000 eur a zatiaľ je to vo forme projektového zámeru," objasnil.

Ďalší projekt je podľa primátora Zberný dvor Hriňová s odhadovanými nákladmi 850 000 eur. Cieľom je vznik priestoru s technologickým a materiálnym zabezpečením aj podpora zberu a rozšírenie systémov triedeného zberu komunálnych odpadov.

Ako doplnil, tretím je Centrum integrovaných sociálnych a zdravotných služieb v Hriňovej. Sídliť by malo v budove bývalej škôlky, v jej časti už v súčasnosti podľa Horníka sídlia lekári. Zabezpečiť by malo prístup k zdravotnej starostlivosti. Cieľom projektu je aj zlepšenie technického a energetického stavu mestských objektov a obnovenie nevyužívaných priestorov. Odhadované náklady sú 2 000 000 eur.

O nenávratné finančné prostriedky na projekty sa chce mesto uchádzať cez Program Slovensko pre Integrovanú územnú stratégiu BBSK v rámci Strategicko-plánovacieho regiónu Zvolen, Detva a Krupina.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
19.05.2021
Prešov by mohol zmodernizovať a postaviť niekoľko nových trolejbusových tratí
Mesto Prešov má reálnu šancu získať nenávratný finančný príspevok v objeme viac ako 2 milióny eur zo zdrojov EÚ na projektové dokumentácie na modernizáciu trolejbusových tratí a na výstavbu nových trolejbusových tratí a meniarní. Návrh už schválila mestská rada.
viac
16.07.2021
Žilina získala miliónový grant na smart city riešenia
Mesto Žilina bude v rokoch 2021 a 2022 realizovať projektové aktivity v oblasti smart city riešení v hodnote 940 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %