Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
29.09.2023 03:00

Hradný kopec ponúkne po revitalizácii nové výhľady na mesto


Nitra - hradný kopec. Snímka TASR


Mesto Nitra finišuje s revitalizáciou hradného kopca. Podľa radnice má byť projekt za viac ako 820.000 eur ukončený v priebehu niekoľkých týždňov.


V súčasnosti je už väčšina priestoru pod Nitrianskym hradom vyčistená, odstránené sú aj invázne a suché dreviny. "V polovici októbra začneme s novou výsadbou. Hotové je aj osvetlenie, ktoré bude tvoriť 19 nových lámp. V rámci terénnych prác vysúťažená firma spevnila svah, osadili kokosovú rohož a na svah umiestnili hate. Cieľom je zabrániť erózii pôdy," informoval mestský úrad.         

Momentálne už stavebná firma pracuje na nových chodníkoch a rekonštruuje schodiská. "Pribudnú aj nové vyhliadkové plošiny s výhľadmi na mesto. Zároveň sprístupnime hradný kopec aj z bočnej strany, kde pribudne rovnaký turniket, ako je pri vstupe z parku," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2022
Nitra pripravuje projekty za takmer osem miliónov eur
Mesto Nitra pripravuje viaceré projekty zamerané na revitalizáciu verejných priestorov a zelene. Celkové výdavky na osem projektov dosiahnu sumu takmer osem miliónov eur. Podstatnú časť z týchto nákladov chce radnica zaplatiť z európskych fondov.
viac
02.11.2022
Mestský park prejde najväčšou revitalizáciou v jeho 150-ročnej histórii
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v novembri začne rozsiahla obnova. Podľa radnice sa revitalizácia v hodnote takmer šiestich miliónov eur radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku. Financie na projekt získalo mesto z Európskej únie.
viac
10.05.2023
Mesto začalo s revitalizáciou hradného kopca
Mesto Nitra začalo koncom minulého mesiaca s revitalizáciou hradného kopca. Vysúťažená firma v prvej fáze prác vyčistila zelený porast a odstránila invázne, suché a polámané dreviny.
viac
24.10.2023
Mesto ukončilo revitalizáciu parku pri soche Sándora Petőfiho
Mesto Komárno ukončilo obnovu parku pri soche básnika Sándora Petőfiho. V nedeľu (22. 10.) bol revitalizovaný priestor slávnostne odovzdaný do užívania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %