Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.06.2023 08:25

Hontianska vínna cesta umožní nahliadnuť do 31 malých pivníc


Ilustračná snímka: (tasr).


Po 31 pivniciach Hontianskej vínnej cesty sa môžu v piatok (23. 6.) a v sobotu (24. 6.) vydať všetci milovníci dobrého vína. Pivnice, ktoré sú inak počas roka verejnosti neprístupné, ležia na trase od Krupiny až po Dudince.


"Vínne pivnice zo Stredoslovenského vinohradníckeho regiónu sú rozmiestnené po celom regióne, a to nie len v spomínaných mestách, ale aj v obciach ako napríklad Sebechleby, Ladzany, Lišov, Súdovce, Hontianske Tesáre a iné. Je na návštevníkoch, kde začnú svoje putovanie, pretože každá pivnička a jej vinár majú svoj príbeh, ktorý radi predstavia," informuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko.

Oslavy vína vyvrcholia zapálením Jánskych vatier v sobotu o 21.00 h, ktoré predstavujú symbol prepojenia všetkých zapojených vinárstiev.

Podujatie pripravilo OOCR Stredné Slovensko v spolupráci s OOCR Dudince, je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2020
Letné turistické autobusy sú opäť v akcii
S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami štartuje aj tento rok populárny Cyklobus. Rovnako ako minulú sezónu vás zavezie do obľúbených destinácií v okolí Banskej Bystrice.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
23.06.2022
Vinárske pivničky na strednom Slovensku sa otvoria aj tento rok
O pár dní odštartuje na strednom Slovensku veľká oslava vína. Od piatku do soboty (24.-25.6) budú môcť návštevníci Hontianskej a Veľkokrtíšskej vínnej cesty degustovať vína z viac ako 30-tich zapojených vinárstiev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %