Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.09.2019 02:05

Hody v Dúbravke dočasne zmenia aj organizáciu dopravy


Ilustračný výrez plagát


Obyvatelia bratislavskej Dúbravky i návštevníci mestskej časti, ktorí sa počas víkendu chystajú na Dúbravské hody, musia rátať so zmenami v organizácii dopravy. Obmedzenia počas víkendového podujatia (27. 9. - 29. 9.) sa budú týkať lokality pri kultúrnom dome a okolia Žatevnej ulice.


O zmenách informuje samospráva na svojom webe i sociálnej sieti.       

"V blízkosti Domu kultúry Dúbravka bude od piatkového predpoludnia (27. 9.) do nedeľňajšej (29. 9.) polnoci neprejazdná časť Trhovej ulice, obmedzenia sa dotknú aj plôch pre kolmé parkovanie na Trhovej ulici a parkoviska za Domom kultúry,“ uviedla samospráva.       

V okolí miestneho úradu sa zmení od sobotňajšieho (28. 9.) skorého rána do nedeľňajšej (29. 9.) polnoci organizácia dopravy na Žatevnej, Štepnej, Brižitskej, Čiernohorskej i Jadranskej ulici. "Ulice Brižitská, Čiernohorská, a časť Jadranskej budú zobojsmernené a bude na nich zákaz zastavenia,“ spresnila mestská časť.       

Na parkovisku na Žatevnej ulici pred hasičskou zbrojnicou bude počas hodov umiestnené pódium pre účinkujúcich.       

Dúbravské hody s dvomi centrami prinesú okrem kultúrnych vystúpení aj viacero sprievodných podujatí, najmä športových súťaží. Na pódiu pri kultúrnom dome bude dominovať populárna hudba, v „Starej" Dúbravke si zasa prídu na svoje najmä priaznivci folklóru i dychovky.       

Hody sa počas najbližšieho víkendu konajú aj v susednej Karlovej Vsi, tradične v Parku SNP v Líščom údolí. Očakávanými hviezdami karloveského hodového programu budú v sobotu Majk Spirit a v nedeľu Dalibor Janda a Pavol Hammel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
26.03.2021
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu, ktorá hliadkovala v lesoparku či v uliciach hlavného mesta na koňoch. Rozhodlo o tom bratislavské mestské zastupiteľstvo, ktoré vo štvrtok schválilo nový organizačný poriadok bratislavskej mestskej polície.
viac
23.09.2021
Hodový víkend na Dúbravských hodoch 2021
Divadielko pre deti, koncert pre mladých, vážnejšia hudba pre starších, no aj dobroty, remeselné výrobky či šport pre všetkých. Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje hodový víkend.
viac
05.08.2023
Na nábreží výrazne zmenia dopravu, pribudnú cyklopruhy aj buspruhy
Na nábreží v centre Bratislavy výrazne zmenia organizáciu dopravy. Pribudnú tam cyklopruhy aj buspruhy. Oznámilo to hlavné mesto s tým, že to bude mať dosah na individuálnu automobilovú dopravu a predpokladá jej čiastočné utlmenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %