Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.09.2017 02:05

Hliadky mestskej polície v blízkosti škôl dohliadajú na bezpečnú premávku


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Žilina v blízkosti školských zariadení posilnilo policajné hliadky, aby dohliadli a zabezpečili plynulosť cestnej premávky, ktorá býva najmä v ranných a poobedných hodinách zhustená.


Začiatok školského roka so sebou prináša tradične i časté problémy v doprave. V blízkosti škôl je zvýšený počet áut, ako aj peších chodcov, ktorí častokrát nevenujú dopravnej situácií dostatočnú pozornosť.

V záujme ochrany a bezpečnosti našich detí na cestách, boli v blízkosti škôl, škôlok a centier voľného času v ranných a poobedných hodinách posilnené hliadky mestskej polície, ktorá dohliada na premávku.

„Dovoľujem si touto cestou vyzvať všetkých občanov, aby sa ako vodiči na cestách správali ohľaduplne, plne rešpektovali dopravné predpisy a jazdili opatrne tak, aby neohrozovali nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Rovnako netreba podceňovať výučbu dopravnej výchovy u našich detí. Je veľmi dôležité, aby už v detstve získali vedomosti a návyky, ako sa správať na cestách, pretože mnohí z nich sa už nástupom do školy stávajú účastníkmi cestnej premávky. Opatrnosti na cestách nie je nikdy dosť, preto my – dospelí, by sme mali naše deti učiť ohľaduplnosti a predovšetkým bezpečnosti, čo zúročia neskôr ako vodiči,“ dodal primátor Igor Choma.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Prácu v obnovených občianskych hliadkach získa osem ľudí
Verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach Rimavskej Soboty bude v blízkej budúcnosti zabezpečovať okrem iných zložiek i osem členov miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
23.01.2018
Jazdecké hliadky dohliadajú na poriadok v bratislavskom lesoparku
Bratislavský lesopark, ktorý je súčasťou chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty nespí ani v tomto zimnom čase. Aj v tomto ročnom období ho denne navštívi množstvo ľudí, či už sú to športovci, mamičky s deťmi, psičkári, ale žiaľ aj tí, ktorí si z lesoparku robia jednu veľkú skládku odpadu.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
05.10.2022
Šéfovia samospráv volajú po posilnení práv MsP v oblasti dopravy
Tragická víkendová udalosť v centre Bratislavy zvýraznila tému rozšírenia právomocí obecnej, resp. mestskej polície (MsP) v oblasti dopravnej kontroly a prevencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %