Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.09.2022 01:30

Hlavný ťah v Ružomberku už rekonštruujú, potrvá to vyše mesiaca


Na snímke rekonštrukcia hlavného ťahu v Ružomberku 21. septembra 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Hlavný ťah v Ružomberku začali rekonštruovať, na ceste v blízkosti tamojších papierní už pracujú stavebné stroje. Motoristi sa musia pripraviť na obchádzky a obmedzenia.


Premávka v úseku je usmernená dočasným dopravným značením. Podľa Martina Guziho z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC) práce potrvajú vyše mesiaca, v závislosti od klimatických podmienok.

Ako uviedol, poškodenú vozovku na jednej z najfrekventovanejších ciest v úseku 2,65 kilometra vyfrézujú a po celej šírke položia nový asfaltový koberec. Opravovať budú aj povrch cesty na svetelnej križovatke pri papierňach. Guzi podotkol, že zrekonštruovaný úsek následne vyznačia novým vodorovným dopravným značením.

Počas prvých štyroch etáp rekonštrukcie budú opravovať povrch vozovky pred a za križovatkou pri papierňach. Počas piatej a šiestej etapy opravia povrch cesty na vstupe do Ružomberka od Liptovského Mikuláša pri areáli papierní, dodal Guzi.

Rekonštrukcia bude stáť bezmála 800 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2016
Prioritou obce je rekonštrukcia miestnych komunikácií
Obyvateľov dolnooravskej obce Párnica by najviac potešili zrekonštruované miestne komunikácie. Podľa starostky Milady Antalovej potrebujú na obnovu povrchu existujúcich ciest v dĺžke približne štyroch kilometrov takmer 900 000 eur.
viac
07.01.2020
Poľovčania dostali zrekonštruovanú príjazdovú cestu
Koncom uplynulého roka mesto Košice dokončilo rekonštrukciu vyše 600-metrového úseku príjazdovej cesty v mestskej časti (MČ) Poľov. Bolo vymenených 5000 "štvorákov" asfaltového koberca.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %