Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.03.2020 01:40

Hladina Domaše stúpa, plavby Bohemie chcú spustiť pred Veľkou nocou


Loď Bohemia začala brázdiť vody Domaše minulý rok. Verejnosť na výletné plavidlo čakala 26 rokov.


Hladina vodnej nádrže Domaša aj napriek suchej zime pomaly stúpa. Ako povedal starosta obce Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou Radovan Kapraľ, s plavbami výletnej lode Bohemia, ktorá sa na Domašu vrátila minulé leto, by radi začali pred Veľkou nocou.


„Chceli by sme spustiť sezónu niekedy pred Veľkou nocou, intenzívne sa na to pripravujeme. Máme už vyškolenú posádku, pripravujeme viaceré novinky pre ľudí, čo sa týka plavby,” uviedol Kapraľ.

Novinkami, ktoré chcú prevádzkovatelia Bohemie tento rok turistom priniesť, sú večerné plavby či lodný denník. „Chceme vydávať lodný denník ako noviny, kde budú zaujímavosti z celého regiónu,” vysvetlil. Ako doplnil, na nadchádzajúcu sezónu je pripravená i novovyškolená trojčlenná posádka. Dodal tiež, že by bol rád, ak by Bohemia premávala po Domaši počas celého roka. Úspech však závisí od počasia a najmä hydrologických podmienok. Podľa jeho slov je v súčasnosti otázne, ako sa bude situácia vyvíjať, keďže tohtoročná zima bola bez snehu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2019
Bohemia je naložená, na Domaši ju už očakávajú
Výletnú loď Bohemia dnes naložili na posledný, 90-kilometrový úsek po súši. Prepravovať ju budú dva dni, na Domašu dorazí vo štvrtok (25. 7.) okolo 15.00 h. Ako uviedol starosta obce Kvakovce (okr. Vranov nad Topľou) Radovan Kapraľ, slávnostný krst sa uskutoční 11. augusta.
viac
12.08.2019
Na Domaši slávnostne požehnali výletnú loď Bohemia
Výletnú loď Bohemia v nedeľu večer v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá slávnostne požehnal košický rímskokatolícky arcibiskup a metropolita Bernard Bober. Podujatia, ktoré vyvrcholilo odpálením ohňostroja a rozsvietením lode, sa zúčastnil i premiér SR Peter Pellegrini.
viac
28.06.2022
Obec chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia
Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia v rekreačnej oblasti Dobrá na vodnej nádrži Domaša.
viac
09.06.2023
Výletná loď Bohemia ponúkne viaceré sprievodné podujatia
Výletná loď Bohemia ponúkne počas sezóny viaceré sprievodné podujatia. Chystá sa napríklad projekt Bohemia spieva, kde na palube vystúpia známi umelci. Uviedol to starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %